Društvo

Završena naučna konferencija: Najbolji Slovenac i Španjolka

Konferenciju, koja je počela u četvrtak okupljanjem učesnika, organizovali su Crnogorska sportska akademija i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, pod pokroviteljstvom Univerziteta Crne Gore. U radu konferencije učestvovalo je preko 130 naučnika i istraživača, koji su izložili 63 rada.

Osim poster prezentacija, na kojima je izloženo 18 prezentacija, veoma posjećena je bila i radionica o asimetriji ruku koju je pripremio profesor Selčuk Akpinar sa Univerziteta u Nevšehiru iz Turske, koja je izazvala posebnu paznju studenata sa doktorskih, magistarskih, kao i osnovnih studija sa raznih univerziteta.

Učesnici konferencije, koji su ove godine došli iz 19 zemalja regiona, Evrope i svijeta, nijesu krili zadovoljstvo oraganizacijom i sadržajem Konferencije, što su prenijeli i dekanu Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore Stevu Popoviću na neformalnom sastanku nakon prijepodnevnih predavanja. Sa Popovićem su se rastali uz pozdrave i dogovor da se vide naredne godine u Budvi, gdje je planirano da bude organizovana 14. međunarodna naučna konferencija o transformacionim procesima u sportu.

 

Send this to a friend