Društvo

Zenka: Neka poruka Praznika oslobođenja vječno osvjetljava put pomirenja

Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka čestitao je jevrejski pranik Pesah predsjedniku Jevrejske zajednice Crne Gore Đorđu Raičeviću, rabinu Ariju Edelkopu i svim vjernicima.

“Čestitam Pesah sa željom da sjećanje na oslobođenje Jevreja iz misirskog zatočeništva donese duhovni mir i unese radost u Vaša srca na dobrobit svih ljudi dobre volje. Situacija u kojoj dočekujemo ovaj praznik nas obavezuje da budemo odgovorni, poštujemo preporuke koje daju nadležni organi, moleći se za zdravlje svih građana kako bi ova pandemija nestala što prije. Neka duh ovog praznika koji se temelji na sjećanju oslobođenja Jevreja od ropstva u Egiptu, bude nadahnuće za sve nas da se oslobodimo prijetnje pošasti koja se nadvila nad cijelim svijetom”, naveo je Zenka.

Kako je dodao, Pesah se proslavlja u krugu porodice.

“Iz tog razloga najiskrenije želim svim jevrejskim porodicama da ovaj praznik proslavljaju srećno i dugovječno u krugu svojih najmilijih. Neka poruka Praznika oslobođenja vječno osvjetljava put pomirenja, pokajanja i praštanja, pozivajući nas da zajedno gradimo svijet mira i međusobnog poštovanja”, zaključio je Mehmed Zenka.

Send this to a friend