Ekonomija

Arton domaćin prijema povodom dana Crne Gore na Expo 2020 u Dubaiju

Kompanija ARTON CAPITAL bila je domaćin prijema u crnogorskom paviljonu na kojem su predstavljena najznačajnija postignuća i budućnost programa od ekonomskog i privrednog značaja za Crnu Goru – program ekonomskog državljanstva.

U sklopu partnerstva sa crnogorskim paviljonom na EXPO 2020 u Dubaiju, najvećem sajmu na svijetu – kompanija ARTON CAPITAL pozvala je državne zvaničnike, biznis lidere, kao i članove dijaspore Crne Gore i Ujedinjenih Arapskih Emirata da proslave Nacionalni Dan Crne Gore i predstave ključne mogućnosti koje nudi naša zemlja u usponu na globalnom nivou.

Crna Gora u poslednjoj deceniji prednjači u napretku na ekonomskom i socijalnom planu, i kao jedna od najbrže rastućih ekonomija Balkana vrlo brzo postala je značajna kao destinacija za privlačenje investitora koji traže mobilnost, sigurnost i povećan kvalitet života.

Uspješno lansirajući program ekonomskog državljanstva 2019. godine, crnogorska Vlada je time pokazala posvećenost da kroz ovaj program otvori mogućnosti za razvoj države.

“Crna Gora je postala veoma tražena destinacija za privlačenje svjetske biznis elite, nudeći im evropski kvalitet života, tržište u usponu i visoko rangirani pasoš“, kaže Armand Arton, osnivač i predsjednik Arton Capitala – firme koja je lider na svjetskom tržištu za programe investiranja za rezidencu i državljanstvo, i ovlašćenog agenta za posredovanje u programu ekonomskog državljanstva Crne Gore.

Crnogorski program je jedan od najkonkurentnijih u Evropi, sa investicijom koja se kreće od 250.000 eura, donacijom koja iznosi 200.000 eura, odobreni investitori u bliskoj budućnosti biće državljani nove članice EU.

“Crnogorski program ekonomskog državljanstva nudi veoma jedinstvenu priliku za investitore u ovim neizvjesnim trenucima sa kojima se današnji svijet suočava. To je investicija koja ne samo da u startu nudi određene benefite, već garantuje budućim generacijama značajno bolju budućnost“, navodi Miloš Stojanović, direktor i potpredsjednik Arton Capitala.

Tokom prezentovanja ove jedinstvene prilike za ulaganje, gosti i posjetioci iz cijelih krajeva svijeta mogli su uživati u prelijepoj kulturi crnogorske nacije koja je na crnogorskom interaktivnom paviljonu predstavljena kao država “gdje se na najljepši način spajaju more i planine“.

Dugo nazivana biserom Balkana, Crna Gora predstavlja idealan spoj između prirode i modernog svijeta.

Kao jedna od prvih država u svijetu koja je sebe proglasila ekološkom državom, Crna Gora je već 1991. godine potpisivanjem deklaracije ozvaničila postojanost veza između čovjeka i prirode, i time poslala snažnu poruku koja se odnosi na zaštitu životne sredine.

“Živimo u momentima kada je mobilnost jedan od najvećih prioritet. Tempo ljudskog kretanja nikada nije bio ovako dinamičan, migracija je prirodna pojava i ne treba joj pružati otpor. Ovo je period kada moramo razumjeti prednosti koje pruža posjedovanje drugog pasoša koji će omogućavati slobodu, sigurnost i bezbjednost kada nam je najpotrebnija”, navodi Stojanović.

Send this to a friend