Ekonomija

Barski Vodovod će eliminisati greške u očitavanju i otkriti nelegalne potrošače

U barskom Vodovodu analiza rezultata poslovanja za prethodnih devet mjeseci ukazuje da kompanija bilježi pozitivno poslovanje i nastavlja trend rasta po svim indikatorima iz prethodnih godina, a za preduslov efikasnosnijeg poslovanja urađena je modernizacija inkasantske službe.

Naime, kako kaže direktor barskog Vodovoda, Zoran Pajović, pozitivni indikatori su očigledni jer je evidentiran porast naplate u posljednjih devet mjeseci za pet odsto, što predstavlja nastavak pozitivnog trenda koji je sada već konstanta iz godine u godinu.

“Preduslov efikasnijeg poslovanja jeste ulaganje u osavremenjivanje sredstava za rad. Na tom planu je izvršena modernizacija inkasantske služe za koju smo obezbijedili nabavku najsavremenijih uređaja za očitavanje ‘Point Mobile 80’ koji su trenutno najbolji uređaji tog tipa na tržištu. Tehničke performanse uređaja omogućavaju kontinuirano praćenje procesa rada inkasanata, određivanje lokacije u svakom momentu prilikom očitavanja, grafičke prikaze očitavanja, unos fotografija vodomjera i pregled kompletnih informacija mjernog mjesta. Nabavkom tih uređaja, stali smo rame uz rame sa globalno najjačim distributerima pijaće vode i uveli najviše standarde u našem poslovanju”, istakao je Pajović.

On je naveo da je važan aspekt u naporima za poboljšanje na planu očitavanja utrošene vode i nabavka savremenih mjernih instumenata na daljinsko očitavanje sa magnetnim ventilima.

“Sa ovom nabavkom Vodovod će kompletno opremiti gradsko jezgro i time poboljšati našu uslugu kroz prevenciju sada prisutnih problema oko očitavanja centra grada. Ovi uređaji će mogućnost pogrešnog očitavanja svesti na najmanju moguću mjeru, faktički potpuno eliminisati, tako da ćemo na taj način ostvariti najbolju moguću komunikaciju sa našim potrošačima, što će u perspektivi donijeti velike benefite”, rekao je Pajović i dodao da su trenutne aktivnosti preduzeća usmjerene i na otkrivanju nelegalnih priključaka uz pomoć nove opreme.

“Intenzivno radimo na otkrivanju nelegalnih bespravnih priključaka uz pomoć nove opreme koja je nedavno donirana, a sastoji se od lokatora ventila i kablova, kao i detektora metalnih i nemetalnih cijevi koji su izuzetno korisni na planu detektovanja nelegalnih priključaka na mreži”, zaključio je Pajović.

Send this to a friend