Ekonomija

Cetinje: Rekordna posjeta turista

Broj turista koji su u prvih osam mjeseci ove godine posjetili Cetinje povećan je 20 odsto u odosu na isti period prošle, dok je broj noćenja porastao tri odsto, saopšteno je iz Prijestonice.

Oni su kazali da to predstavlja rekordnu posjetu Cetinju otkako se vodi precizna evidencija, kao i da u Turističkoj organizaciji Prijestonice očekuju rast i u narednim mjesecima.

„Dobri rezultati nastavljeni su i u prvim danima septembra. Od početka godine do 31. avgusta Cetinje je posjetilo 83,72 hiljade izletnika, što je skoro 14 hiljada više u odnosu na isti period prošle godine. Broj ostvarenih noćenja do 31. jula iznosio je 29,4 hiljada ili 700 noćenja više u odnosu na uporedni period“, navodi se u saopštenju.

Turistima su, pored posjete crnogorskoj prijestonici, najprivlačniji bili Njeguši i Nacionalni park Lovćen.

„Što se tiče posjete Njegušima, još ne postoji precizan metod mjerenja statističkih podataka kada su u pitanju dnevne posjete. Iz Turističke organizacije Cetinja kažu da će otvaranjem info punkta na Njegušima u narednom periodu imati preciznije podatke“, naveli su iz Prijestonice.

Oni su dodali da je okvirni podatak tamošnjih ugostitelja da je posjeta niža u odnosu na raniji period, a uzrok tome su radovi na putnom pravcu Cetinje – Njeguši.

Prema podacima menadžmenta, godišnja posjeta Nacionalnom parku Lovćen je u prosjeku do 100 hiljada turista, dok je u ovoj godini zabilježen rast od oko 20 odsto.

Send this to a friend