Ekonomija CKB predstavlja novi servis

CKB GO POS – Vaš mobilni telefon je Vaš POS terminal

CKB POS portal/Foto: CKB

Uz servis CKB GO POS, preduzetnicima, kao i malim i srednjim preduzećima, više nije neophodan standardni POS terminal za naplatu proizvoda i usluga. U saradnji sa kompanijama Mastercard i Visa, CKB prva na crnogorskom tržištu predstavlja CKB GO POS servis, razvijen na osnovu Tap to Phone tehnologije koja omogućava da se Android pametni telefoni i tableti koriste kao POS terminali.

Instaliranjem CKB GO POS servisa na Android pametnom telefonu ili tabletu, dobijate POS terminal koji omogućava plaćanje karticama ili putem aplikacija za beskontaktno plaćanje.

CKB GO POS servis podržava sve funkcionalnosti koje su dostupne na standardnim POS terminalima:

– Digitalni slip (račun) moguće je poslati na mejl adresu ili putem SMS/Viber poruke,
– Storniranje transakcija,
– Pregled realizovanih transakcija uz mogućnost generisanja izvještaja za potrebni vremenski period (izvještaj može biti dostupan u xlsx, csv i pdf formatu).

Aktiviranje servisa je jednostavno i brzo – od ponedjeljka, dovoljno je posjetiti najbližu poslovnicu CKB-a i obaviti proceduru aktivacije, nakon čega će biti moguće preuzeti CKB GO POS aplikaciju sa Google prodavnice. Svi korisnici koji apliciraju za CKB GO POS servis u toku 2022. godine, osobođeni su naknade za održavanje servisa do 31. 12. 2022. godine.

„Ponosni smo da godinu započinjemo pokretanjem CKB GO POS servisa zahvaljujući kojem nestaju i posljednje prepreke za što veću upotrebu platnih kartica i usluga beskontaktnog plaćanja. CKB GO POS servis daje priliku preduzetnicima i pravnim licima da mobilni telefon koriste kao standardni POS terminal koji njihovim klijentima omogućava sigurno i jednostavno plaćanje. Ovo nije samo veliki korak u procesu digitalizacije bankarskih usluga, već i šansa vlasnicima različitih biznisa da unaprijede poslovanje. Takođe, važno je istaći da je CKB GO POS servis još jedan rezultat dugogodišnje i uspješne saradnje koju naša banka ima sa kompanijama Mastercard i Visa, a koja će se nastaviti i u periodu koji je pred nama“, rekao je predsjednik Upravnog odbora CKB-a, Tamaš Kamaraši.

Jelena Ristić, direktorica za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard, navela je da interesovanje preduzetnika za ovu vrstu usluge kontinuirano raste iz godinu godinu.

„Poslovna odluka CKB-a da na domaće tržište donese ovu naprednu tehnologiju je od velike važnosti jer ne samo da omogućava Crnoj Gori da se još više približi bezgotovinskom društvu, nego će pomoći i malim trgovcima da primijene ovo pametno rješenje kojim će smanjiti troškove i uvećati promet kroz proces prihvatanja kartica. Posebno nas raduje što je ovaj servis prepoznat kao jedan od ključnih za održavanje koraka sa najnovijim digitalnim platnim trendovima koje korisnici traže, dok sigurnost, jednostavnost plaćanja i besprijekorno korisničko iskustvo i dalje ostaju na prvom mjestu“, istakla je gospođa Ristić.

Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za Jugoistočnu Evropu podsjetio je da je beskontaktno plaćanje najbrže rastući oblik plaćanja na svjetskom i regionalnom nivou.

„Zbog toga rješenje koje smo razvili u saradnji sa CKB-om dolazi u veoma važnom trenutku. Veliko mi je zadovoljstvo što ćemo biznisima u Crnoj Gori dati priliku da, zahvaljujući inovativnoj Visa Tap to Phone tehnologiji, brzo i lako počnu sa prihvatanjem plaćanja karticama i digitalnim novčanicima. Vjerujem da će ovo rješenje pomoći trgovcima da ispune očekivanja klijenata i izbjegnu propuštene prodaje. Takođe, očekujem da će Tap to Phone biti od posebne koristi za male i mikro biznise, ali i preduzeća sa kurirskom mrežom ili nizom mobilnih mjesta prodaje”, izjavio je gospodin Đorđević.

Više informacija možete pronaći na: www.ckb.me

Send this to a friend