Ekonomija

Erste banka treći put Banka godine u Crnoj Gori

Erste Bank AD Podgorica dobitnik  je nagrade „Banka godine u Crnoj Gori“ („The Bank of the Year 2016“), koju dodjeljuje svjetski uticajan finansijski magazin „The Banker“, u izdanju „Financial Times Group“.

Nagrada Banka godine u Crnoj Gori, uručena je izvršnim direktorima Erste banke Aleksi Lukiću, Aleksandri Radić i Darku Kekoviću  na ceremoniji održanoj u Londonu, u srijedu 7. decembra.

„Velika nam je čast što je Erste banka ponovo osvojila ovu prestižnu nagradu i što je treći put proglašena najboljom bankom u Crnoj Gori. U izazovnim ekonomskim vremenima Erste banka predstavlja siguran oslonac klijentima i podrška na koju mogu računati. Ulaganje u ovaj odnos  ogleda se i kroz kontinuiran rast broja klijenata i tržišnog učešća koji ostvarujemo. Kvalitetni poslovni rezultati koje postižemo su bili, i nastaviće da budu, osnova da i dalje  snažno podržavamo razvoj  ekonomije i šire društvene zajednice“, rekao je Lukić.

Priznanje za banku godine dodjeljuje se na osnovu više kriterijuma, među kojima su finansijski pokazatelji, kvalitet strategije poslovanja, način prevazilaženja regulatornih, konkurentskih i ekonomskih izazova, kao i korišćenje naprednih tehnologija usmjerenih na stvaranje dodatne koristi za klijente. Ove godine priznanje je dodijeljeno u 149 država svijeta.

Sa sjedištem u Londonu, magazin „The Banker“ je među najuticajnijim finansijskim časopisima, a čitan je u više od 180 zemalja svijeta. Još od 1926. godine, „The Banker“ objavljuje globalne finansijske informacije namijenjene finansijskim ekspertima i top menadžerima. Priznanje koje časopis dodjeljuje bankama godišnje smatra se jednim od najprestižnijih svjetskih bankarskih nagrada.

Send this to a friend