Ekonomija

Do kraja avgusta rekonstrukcija puta Vilusi – Ilino brdo

Foto: Onogošt.me

Rekonstrukcija dionice puta Vilusi – Ilino brdo, duge pet kilometara, na kojoj će na jednom dijelu biti izgrađena i treća traka, trebalo bi da bude završena za dva mjeseca, a vrijednost te investicije je oko 1,5 miliona EUR.

Direktor Direkcije za saobraćaj, Savo Parača, rekao je da je izuzetno zadovoljan urađenim i najavio da će se raditi i na drugim saobraćajnicama u nikšićkoj opštini.

On je rekao da će radovi od Petrovića do Vraćenovića, koji su bili zaustavljeni zbog neriješenih imovinskih odnosa, biti nastavljeni, kao i projektovanje dionice duge 17 kilometara od Vilusa ka Kusidima.

Foto: Onogošt.me

“Ukoliko bi do kraja godine dobili projektnu dokumentaciju stvorili bi se uslovi da raspišemo tender početkom naredne godine za nastavak posla, po čijem okončanju bi dobili izuzetno dobru saobraćajnicu sa dva prelaza”, rekao je Parača nakon obilaska radova.

On je najavio da se stvaraju mogućnosti i za izgradnju saobraćajnice od Nikšića do Cetinja, za šta su zainteresovane obje opštine, a imaju i podršku Direkcije za saobraćaj.

“Pokrenuta je tenderska procedura i potrebno je da se odabere projektant, a izdvojil smo oko 550 hiljada EUR. Čekamo okončanje tenderske procedure, a budući projektant imaće rok od godinu da isprojektuje tu saobraćajnicu”, rekao je Parača.

Foto: Onogošt.me

On je kazao da ”imamo nesporno čistu priču što se tiče prostornog plana do Bijelih poljana, dok za svođenje tog puta u Nikšić imaju tri varijantna rješenja”.

”Stvaramo realne uslove da se krene sa tim projektom”, rekao je Parača.

Predsjednik nikšićke Opštine, Veselin Grbović, rekao je da je izuzetno zadovoljan do sada urađenim i da očekuje da do kraja avgusta bude završena i rekonstrukcija puta Vilusi Ilino brdo.

”Završetkom i dionice Petrovići – Vraćenovići biće u potpunosti riješeni granični prelazi prema Trebinju i Bileći, tako da ćemo dobiti dva kvalitetna putna pravca prema Hercegovini”, rekao je Grbović.

On je ocijenio da nikšićka firma Mehanizacija i programat kvalitetno izvodi radove na rekonstrukciji saobraćajnice Vilusi – Ilino brdo.

Send this to a friend