Ekonomija

Lučić izabran za menadžera godine

Lučić

Izvršni direktor kompanije M:tel, Vladimir Lučić, izabran je za menadžera godine u velikim preduzećima i akcionarskim društvima, dok je Ekonomski fakultet u Podgorici najbolja institucija za obrazovanje i edukaciju menadžera.

Odluku o dodjeli nagrada najuspješnijim menadžerima i preduzetnicima u Crnoj Gori donio je Upravni odbor Asocijacije menadžera (AMM).

“Nakon sprovedenog konkursa za izbor najuspješnijih menadžera i preduzetnika u prošloj godini, na koji je stiglo 156 predloga, od čega je prihvaćena 91 kandidatura, Upravni odbor AMM-a je prihvatio predlog stručnog žirija i donio odluku o dodijeli godišnjih nagrada u više kategorija”, navodi se u saopštenju.

U kategoriji preduzetnik godine dodijeljene su dvije ravnopravne nagrade i to generalnim direktorima Mesoprometa i Okova, Hilmiji Franci i Gojku Bajoviću.

“Menadžer godine u srednjim preduzećima je izvršni direktor Neregelie, Ljilja Pižurica, u malim direktor Bild Studia, Tarik Zaimović, a u mikro preduzećima izvršni direktor D Photo Trade, Dragan Babić”, dodaje se u saopštenju.

Mladi menadžer godine je izvršni direktor Nikšićkog Mlina, Mitar Jokić, a projekt menadžer izvršni direktor Bemaxa, Veselin Kovačević.

Menadžer godine u preduzećima koja su u većinskom vlasništvu države je predsjednik Odbora direktora Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES), Dragan Laketić.

Menadžer godine u javnim institucijama, ustanovama i lokalnim upravama je direktor Doma Zdravlja Podgorica, Nebojša Kavarić, dok je nagrada za životno djelo pripala profesoru na Mašinskom fakultetu, Milanu Peroviću.

Ceremonija dodjele nagrada će biti održana 27. aprila u hotelu Hilton Podgorica.

Send this to a friend