Ekonomija

Nezamenjiva uloga privrednih komora u oporavku ekonomija nakon covid-a

Pavle D. Radovanović

Privredne komore imaju nezamjenjivu ulogu u oporavku ekonomija od pandemije COVID-19, ocijenjeno je na današnjem sastanku izvršnih direktora/potpredsjednika članica Asocijacije privrednih komora Evrope EUROCHAMBRES.

“Zvanični podaci pokazuju da je COVID pandemija najsnažniji negativan efekat u Evropi imala na Crnu Goru. Pad ekonomije od 15,2 odsto prati značajno smanjenje broja zaposlenih, odnosno povećanje stope nezaposlenih”, poručio je potpredsjednik Privredne komore Pavle D. Radovanović.

Prema njegovim riječima i drugi indikatori su izuzetno negativni.

“U situaciji smo kada je neophodna intezivna komunikacija donosilaca odluka, prvenstveno Vlade Crne Gore i ministarstava, sa crnogorskom privredom/Privrednom komorom Crne Gore, u osmišljavanju i realizaciji planova oporavka”, rekao je Radovanović.

Generalni sekretar EUROCHAMBRES-a Ben Baters prezentovao je aktivnosti evropske komorske asocijacije, a tokom sastanka je razmatrana uloga komora u njihovim državama, izazovi sa kojima se suočavaju u poslovanju, te njihovi kratkoročni i srednjoročni ciljevi.

Send this to a friend