Ekonomija

Nova kartica Erste banke: Više mogućnosti za trgovinu

Nova Debit Mastercard kartica će zamijeniti postojeću Maestro debitnu karticu

Erste banka je u saradnji sa kompanijom Mastercard klijentima ponudila beskontaktnu Debit Mastercard karticu, a nova kartica će klijentima pružiti više mogućnosti za trgovinu, saopšteno je iz ove banke.

Nova Debit Mastercard kartica će, kako dodaju zamijeniti postojeću Maestro debitnu karticu, koju Erste banka prestaje da izdaje klijentima.

„Nova će kartica korisnicima pružiti više mogućnosti za trgovinu na internetu, a takođe ima funkciju jednostavnog i brzog plaćanja putem beskontaktne tehnologije“, navode oni.

Iz Banke su kazali da klijenti koji imaju ranije izdate Maestro debitne kartice, mogu zatražiti novu Debit Mastercard karticu  u svim filijalama Erste banke.

Izdavanje Debit Mastercard beskontaktne kartice je, besplatno, a vezana je uz transakcijski račun klijenta kod kojega naknada za vođenje računa iznosi 0,99 eura, odnosno za penzionere 0,49 eura.

„Sa Erste Debit Mastercard beskontaktnom karticom klijenti mogu bez naknade plaćati robu i usluge na POS terminalima u trgovinama, a kartica pruža i mogućnost za obavljanje savremenih, beskontaktnih plaćanja koja se kompletiraju brzo i sigurno jednostavnim prislanjanjem kartice na beskontaktni čitač. Beskontaktna plaćanja se baziraju na čip tehnologiji, zahvaljujući kojoj se za svaku transakciju kreira jedinstveni kod koji se ne može upotrebiti prilikom neke druge transakcije, a dodatni sloj zaštite predstavlja i činjenica da tokom plaćanja kartica ostaje u rukama korisnika“, navode oni.

Za iznose do 15 eura, nije potrebno unositi PIN kod, što kako tvrde, beskontaktne transakcije čini brzim i praktičnim za prometne trgovačke lokacije, kao što su supermarketi, benzinske stanice, restorani brze hrane…

„Pored toga, korisnici mogu ostvariti i dodatne popuste na više od 400 prodajnih mjesta označenih naljepnicom Erste povoljnosti u Crnoj Gori. Debit Mastercard kartica može se koristiti i za kupovinu putem interneta na većem broju sajtova nego Maestro debitna kartica, a kao dodatan vid sigurnosti u internet trgovini Erste banka je korisnicima platnih kartica ponudila besplatnu uslugu 3D Secure“, tvrde iz ove banke

Podizanje gotovine Erste Debit Mastercard karticom je bez provizije na bankomatima banaka članica Erste i Sparkasse grupe u Crnoj Gori, Austriji, Bosni i Hercegovini, Češkoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Makedoniji, Moldaviji, Rumuniji, Slovačkoj, Srbiji.

 

Send this to a friend