Ekonomija

Obukom lakše do posla

Zavod za zapošljavanje i auto škola “Točak”sprovode u Podgorici obuku za 17 vozača C i D kategorije. U auto školi radi osam instruktora, od kojih trojica imaju licence za sve kategorije. Trenutno obučavaju kandidate za upravljanje kamionima i autobusima.

“Kandidati za C kategoriju prvo polažu testove i od njih 12 samo jedan nije položio. Kad završe obuku polažu vožnju. Program traje tri mjeseca. Svakog mjeseca dostavljamo izvještaj o obuci Zavodu za zapošljavanje. Na kraju obuke kandidat imaju obavezu da daju anonimnu izjavu, da li su i u kojoj mjeri zadovoljni obukom i provajderom”, kaže Danilo Radović iz auto škole “Točak“.

Ranko Pejković prihvatio je poziv Zavoda da dopuni vozačku dozvolu još jednom kategorijom.

“Ukazala mi se prilika da dobijem još D kategoriju, inače sam vozač po struci. Sa Biroa rada sam ponuđen da odradim prekvalifikaciju zbog radnog angažmana i ja sam to prihvatio. Do sada sam vozio sve automobile, kamione, po potrebi. Na evidenciji nezaposlenih sam zadnjih dva, tri mjeseca. Nadam se novom poslu sa ovom kategorijom”, priča Pejković, ističući zadovoljstvo obukom i instruktorom.

Radović ističe da posla ima za dobre vozače. To pokazuju i izahtjevi tržišta rada, poslodavci sve više traže vozače kamiona i autobusa.

Send this to a friend