Ekonomija

Oduzete licence firmama Albino i Euro gas

ilustracija

Regulatorna agencija za energetiku (RAE) oduzela je podgoričkim kompanijama Albino i Euro gas licence za transport naftnih derivata i tečnog nafrnog gasa drumskim i transportnim sredstvima.

Firmi Albino, čiji su osnivači, prema podacima iz Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS), Đulijano i Aljbino Camaj, naloženo je da tri dana od prijema odluke, vrati Agenciji izvod iz licence.

RAE je tražila i od Euro gasa da u istom roku vrati izvod iz dozvole za vozila. Toj firmi, čija je izvršna direktorica Tamara Radonjić, oduzeta je i licenca za obavljanje energetske djelatnosti trgovine na veliko tečnim naftnim gasom.

RAE je na nedavno održanoj sjednici izdala dozvolu za obavljanje djelatnosti skladištenja naftnih derivata preduzeću Asmira & co iz Tivta. Prema podacima iz CRPS-a, izvršni direktor kompanije je Spasoje Kašćelan.

“Imalac licence je dužan da licenciranu djelatnost obavlja u skladu sa odredbama dozvole koja se izdaje od 3. septembra ove do 6. jula 2025. godine. Imalac licence je dužan da, ako namjerava da nastavi sa obavljanjem djelatnosti i nakon isteka roka, podnese zahtjev za produženje licence 20 dana prije isteka ugovora o zakupu dijela nautičke luke, od 27. marta prošle godine”, navodi se u odluci RAE.

Send this to a friend