Ekonomija

Orascom i Mamula nisu odgovorni za devastaciju plaže Mirišta

miriste-2-00f1e43538f1c242e926bbb86175a041.jpg

“Adresa za kritike je potpuno pogrešna, naše kompanije još nisu ušle u taj posjed iz prostog razloga što, kao što smo više puta saopštavali, nisu potpisani ugovori sa Javnim preduzećem Morsko dobro. Dakle, mi nismo preduzimali nikakva pregrađivanja, betoniranja, ograđivanja žicom niti bilo šta slično, saopštila je Dragana Bećirović, PR savjetnica na projektu Mamula.

Švajcarski Orascom, koji razvija projekat Luštica Bay, je 23. februara prošle godine potpisao ugovor o dugoročnom zakupu na 49 godina ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula na ulazu u Bokokotorski zaliv, u čiju rekonstrukciju planira da uloži 15 miliona eura.

Program izgradnje predviđa rekonstrukciju i konzervaciju tvrđave koja će biti preuređena u boutique hotel sa 23 hotelske sobe, recepcijom muzejom, restoranom, kafeima, šopom, malim spa centrom, klubom za vodene sportove i privezištem. Projekat mora biti realizovan u roku od 18 mjeseci od dana izdavanja građevinske dozvole. Investitor je ugovorom obavezan da obezbijedi zemljište na kopnu potrebno za razvoj projekta.

“Kada je u pitanju izvođenje radova, mi u te svrhe nećemo koristiti Mirišta, već će radovi najvjerovatnije biti izvođeni iz Zelenike. Mirišta će biti javno pristanište kojim će upravljati “Orascom” a mulo će biti produženo za svega tri metra a ne 30 kako se podrešno spočitava. To znači da Mirišta neće biti stovarište građevinskog materijala, niti razoreno transportom kamiona, mješalica za beton i grajom građevinskih radnika, niti kada je u pitanju naša kompanija, ima mjesta za lamentiranje nad tim prostorom. Razumijemo u potpunosti “lament zbog ugrožavanja prostora” nevladine organizacije, ali za betoniranje, žicu i ograđene šankove, moraće da se nađe krivac negdje drugo”, dodala je Bećirović.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend