Ekonomija

Prikupljanje i obrada podataka magistralnih i regionalnih puteva

Cilj projekta pod nazivom Razvoj baze podataka puteva je prikupljanje i obrada podataka magistralnih i regionalnih puteva ukupne dužine 1,78 hiljada kilometara, kako bi se uspostavio kompjuterizovani sistem upravljanja.

Iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva saopšteno je da je u četvrtak održan prvi sastanak Nadzornog odbora projekta, kojem su prisustvovali predstavnici ministarstava finansija i evropskih poslova, Direkcije za saobraćaj, kompanije Spea engineering i Delegacije EU.

Predstavnik Direktorata za međunarodnu saradnju i fondove Evropske unije, Danijela Kapa, saopštila je da je sa kompanijom Spea engineering za taj projekat potpisan ugovor 21. novembra prošle godine.

Ugovorne obaveze počele su 11. decembra.

“Ugovor je potpisan na iznos od 356,9 hiljada eura od kojih su 303,36 hiljada eura IPA finansijska sredstva, a 53,53 hiljade nacionalno učešće”, dodaje se u saopštenju.

Na taj način će se, kako je objašnjeno, omogućiti podrška Direkciji za saobraćaj koja je krajnji korisnik tog projekta u obavljanju poslova upravljanja, razvoja, izgradnje, rekonstrukcije, održavanja i zaštite državnih puteva.

Period implementacije projekta je 12 mjeseci.

B.M.

Send this to a friend