Ekonomija

Privrednici se sa Upravom za inspekcijske poslove pripremaju za sezonu

Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) danas je organizovala radni sastanak crnogorskih privrednika sa predstavnicima Uprave za inspekcijske poslove (UIP), kako bi ih uputili na pravilno vođenje propisane dokumentacije i evidencije, te sprovođenje propisanih postupaka i procedura, a sve u cilju pravovremene pripreme za ljetnju turističku sezonu.

Kako je saopšteno iz Unije poslodavaca, njihov predsjednik Predrag Mitrović je podsjetio na dugogodišnju, uspješnu saradnju sa UIP.

“Prihvatanjem ove naše inicijative, rukovodstvo UIP-a je još jednom potvrdilo partnerski odnos, ali i razumijevanje i spremnost da u direktnoj komunikaciji sa članovima UPCG odgovore iskazanoj zainteresovanosti crnogorskih preduzeća za primjenu propisa nad kojima nadzor obavljaju inspekcijske službe, objedinjene u okviru Uprave za inspekcijske poslove –posebno u dijelu radne, tržišne, turističke i zdrastveno-sanitarne službe”, navodi se u saopštenju.

Direktor UIP-a Alija Košuta zadovoljan je što postoji interesovanje poslodavaca da se što bolje informišu o zakonskim propisima u cilju stvaranja osnovnih uslova za zakonito obavljanje poslovanja.

„Kako bi se poslodavcima pružila puna pomoć u rješavanju problema i nedoumica sa kojima se srijeću obavljajući svoje djelatnosti, Uprava za inspekcijske poslove će i u budućem periodu biti otvorena za saradnju sa UPCG u realizaciji ovakvih događaja, što samo može ići u korist poslodavaca, ali i u svrhu stvaranja javnog dobra imajući u vidu od kolike je važnosti za sve nas fiskalna disciplina i lojalna konkurencija u privrednom sektoru”, naglasio je Košuta.

Događaju su pristvovale i generalna sekretarka UPCG Suzana Radulović, pomoćnica direktora UIP-a za Sektor za zaštitu tržišta i ekonomije, igre na sreću i javne nabavke Rada Marković i glavna tržišna inspektorka Nada Đurđić, koje su predstavnicima crnogorskih kompanija dale odgovore, mišljenja i uputstva UIP-a o legalnom obavljanju privredne djelatnosti.

“Kao posebna prednost današnjeg sastanka izdvaja se to što su članovi Unije poslodavaca imali priliku da od strane nadležnih rukovodioca UIP-a dobiju detaljne odgovore i obrazloženja za probleme i nedoumice s kojima se srijeću u praksi, a odnose se na rad određenih inspekcijskih službi”, nagasili su u UPCG.

Kako su najavili, i u narednom periodu organizovaće slične događaje.

“Time će biti nastavljena dobra praksa koja privrednicima omogućava direktne susrete sa predstavnicima UIP-a i otvorenu diskusiju koja će im pomoći sa usklade svoje poslovanje sa zakonskom regulativom, otklone eventualne propuste u radu, a na taj način i izbjegnu nepotrebne kazne i zakonske sankcije za prekršaje utvrđene prilikom inspekcijskih kontrola”, poručuju u UPCG.

Send this to a friend