Ekonomija

Sada je pravo vrijeme za trgovanje akcijama

Tokom ove i sledeće nedjelje nas očekuju objave izvještaja o zaradama gotovo svih najvećih svjetskih kompanija što će definitivno uticati na cijene njihovih akcija i stvoriti odlične prilike učesnicima na svjetskoj berzi. Detaljan vodič kako se i vi možete uključiti na svjetsku berzu i iskoristiti predstojeće objave da bi ostvarili potencijalnu zaradu, kao i kompletan kalendar svih objava o zaradama za naredne dvije nedjelje, možete besplatno preuzeti ovdje.

Microsoft danas objavljuje izvještaj o zaradama

U četvrtak, 27. aprila, kompanija Microsoft treba da objavi finansijski izvještaj za treći kvartal fiskalne 2017. godine. Samo nekoliko dana pred objavljivanje rezultata cijena akcije Microsoft-a se kreće blizu rekordno visoke vrijednosti koja je prethodno dostignuta u aprilu. Bez sumnje, Microsoft je jedna od kompanija sa solidnijim uspjehom na Wall Street-u koja je tokom 2016. godina ostvarila rast cijene akcije od 16 odsto, a od početka ove godine cijena akcije je porasla pet odsto.

Kalendar svih objava o zaradama i vodič za trgovanje možete besplatno preuzeti ovdje.

„Cloud“ tržište

 

Uspjeh Microsoft-a pripisan je „cloud“ uslugama.  U prošlom kvartalu, Microsoft Azure je ostvario rast prihoda od čak 93 odsto. Iako je Azure-u najveći konkurent Amazon Web Service, još uvijek treba dosta da se uradi kako bi se Amazon uklonio sa prijestola. U stvari, krajem 2016. godine, AWS (Amazon Web Services) je kontrolisao 40 odsto „cloud“ tržišta, dok su tri preostala najveća igrača – Microsoft, Google i IBM, ukupno obuhvatali 23 odsto tržišta „cloud“ usluga.

Kalendar svih objava o zaradama i vodič za trgovanje možete besplatno preuzeti ovdje.

Microsoft-ovi poslovni rezultati za prethodni kvartal

Krajem januara 2017. godine, Microsoft je objavio poslovne rezultate za drugi kvartal koji su nadmašili očekivanja što je uticalo da cijena akcije dostigne rekordno visoku vrijednost.  Izvještaj je pokazao da je „cloud“ poslovanje donijelo 6,86 milijardi dolara prihoda u drugom kvartalu fiskalne godine. Pored toga, kompanija je objavila zaradu od 83 centa po akciji i  prihod od 26,07 milijardi dolara. Analitičari su očekivali 79 centi zarade po akciji i poslovne prihode od 25,3 milijarde dolara.

Kalendar svih objava o zaradama i vodič za trgovanje možete besplatno preuzeti ovdje.

 

Send this to a friend