Ekonomija

Saradnja Vlade i Iberostara primjer uspješne vizije turističkog razvoja

Saradnja Vlade i Iberostara primjer je uspješne realizacije vizije održivog turističkog razvoja, ocijenjeno je na sastanku premijera Duška Markovića i izvršnog predsjednika Iberostar Grupe Migela Fluksa Roselja.

Iberostar Grupa više od deset godina posluje i u našoj zemlji.

Na sastanku je izraženo obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Vlade Crne Gore i ovog svjetskog turističkog giganta koji poslovanjem u 35 država svijeta ostvaruje godišnji prihod od iznad 2,4 milijarde eura, a u našoj zemlji generiše 10 odsto ukupnih turističkih noćenja u hotelima i 25 odsto u hotelima najviše kategorije.

Predsjednik Vlade i izvršni predsjednik Iberostara zajednički su ocijenili da saradnja, inicirana na njihovom prvom sastanku prije gotovo tri godine, predstavlja primjer uspješne realizacije vizije održivog turističkog razvoja te važan iskorak u obogaćivanju turističke ponude Crne Gore i značajno proširenje ponude ove renomirane kompanije.

Premijer je informisao sagovornika o izuzetno dobrim rezultatima ovogodišnje ljetnje turustičke sezone rekavši da je povećan broj gostiju u hotelima te da finansijski pokazatelji ukazuju na rast prihoda.

Izvršni predsjednik Iberostara, čija kompanija posluje u Herceg Novom, Perastu i Bečićima, iskazao je interesovanje za dalje unapređenje ponude te za širenje poslovanja u našoj zemlji i u regionu.

U tom smislu dogovoreni su konkretni koraci koji se tiču povećanja broja avio-kompanija koje saobraćaju ka Crnoj Gori te daljeg unapređenja naše komunalne infrastrukture.

Send this to a friend