Ekonomija

SD: Ostvaren još jedan dio predizbornog obećanja naše partije

Socijaldemokrate Crne Gore pozdravljaju najavu osnivanja novog državnog preduzeća koje će upravljati šumama, saopštio je predsjednik omladine SD-a, Emil Đokić.

>>>Vlada osniva preduzeće za upravljanje šumama i Berzu drveta>>>

Ističe da je ovim činom još jedan segment njihovog izbornog programa koji su ponudili građanima Crne Gore uoči parlamentarnih izbora 2016. godine ostvaren i postao sastavni dio razvojnih politika Vlade.

“Naša ponuda građanima koja je obuhvatala navedenu promjenu modela gazdovanja šumama imala je za cilj rast zaposlenosti, ravnomjeran regionalni razvoj, rast izvoza finalnih proizvoda, povećanje učešća istih na tržištu i rast konkurentnosti crnogorske privrede”, kazao je Đokić.

Smatra da bi, adekvatnom poslovnom politikom, novo državno preduzeće moglo pozitivno uticati na rast drvne industrije u Crnoj Gori, a samim tim i na rast prerađivačke industrije sa akcentom na finalnu proizvodnju. “Osim toga, infrastruktura u šumskim područjima treba da bude projektovana na način koji je najmanje štetan za šumsko stanište, vodeći brigu o svim, a posebno ekološkim vrijednim dijelovima ekosistema utvrđenim posebnim propisima. Time će se izbjeći problemi devastacije seoskih puteva koji su naročito značajni za stanovništvo na ovim područjima.”

“Upravo činjenica da Socijaldemokrate ispunjavaju data obećanja, poput osnivanja i Fonda za kvalitet i talente kao jednog od efikasnih mehanizama za uspostavljanje sistemske brige o najboljim učenicima i nastavnicima, predstavlja jedan od ključnih razloga konstantnog porasta podrške našoj partiji iz izbora u izbore koja je za samo godinu i po dvostruko uvećana i sada je na nivou od preko 25.000 birača”, poručuje na kraju.

B.M.

Send this to a friend