Ekonomija

SNP: Tužilaštvo da ispita oprost duga Porto Montenegru

Ono što je javnosti bilo očigledno, danas je dobilo i formalno-pravni epilog. Novoizabrani predsjednik opštine Tivat je oprostio Porto Montenegru dug od preko pet miliona eura, poručuju iz Socijalistčke narodne partije i dodaju da se iza ovoga ugovora krije neodgovornost i bahatost lokalne vlasti koja je iskoristila pravni okvir da nađe način da opravda svoj nezakoniti postupak.

<<<Kusovac potpisao, Porto Montenegru otpisano 5,6 miliona eura po osnovu naknade<<<

“Svemu ovome je prethodila sjedinca Skupština opštine Tivat, koja je usvojila Odluku o davanju saglasnosti na Predlog ugovora o načinu ispunjenja dijela međusobnih obaveza po osnovu naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta između Opštine Tivat i Adriatic Marinas d.o.o. Građani Tivta su sigurni da je iznos od preko pet miliona eura trebalo direktno naplatiti i iskoristiti za brojne infrastrukturne objekte u gradu i naseljima u okolini gradskog jezgra, koji su zapušteni i oronuli. Međutim, svima je jasno da je ovo najvjerovatnije dogovor između stranih investitora i pojedinih moćnika u vrhu državne vlasti, što nam opravdano stvara sumnju da se radi o radnjama koje mogu sadržati elemente bića nekog krivičnog djela”, kažu u partiji Vladimira Jokovića.

Oni su pozvali Državno tužilaštvo da ispita ugovor koji je potpisala Opština Tivat , kojim je, po njihovom mišljenju oštetećen lokalni budžet.

“Treba li napominjati, da je bivša predsjednica Opštine odbila da potpšse ovaj, po njenom mišljenju sporan akt i da je to platila gubljenjem pozicije prvog čovjeka grada. Zbog toga su u DPS-u brzo našli novog partijskog činovnika, koji će bez pogovora slušati naređenje centrale i  danas finalno potpisati dokument kojim je nanijeta velika šteta Tivćanima. Vjerujemo da ce građani na sledećim lokalnim izborima kazniti ovakvo postupanje vlasti, a da će trenutni gradski funkcioneri snositi kako političku, tako i krivičnu odgovornost”, zaključuju oni.

Send this to a friend