Ekonomija

Telekom da snizi cijene fiksnih poziva i interneta

Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) naložila je Crnogorskom Telekomu, kao operatoru sa značajnom snagom na tržištu, da od sjutra snizi cijene telefonskih poziva u fiksnoj mreži i usluga pristupa internetu putem ADSL-a.

U saopštenju objavljenom na sajtu EKIP-a navodi se da je regulator donio rješenje o sniženju cijena elektronskih komunikacionih usluga Crnogorskog Telekoma u fiksnoj mreži.

“Po nalogu EKIP-a cijene međumjesnih poziva korisnika Crnogorskog Telekoma biće niže 30 odsto, poziva prema mobilnim mrežama 45 odsto, a međunarodnih poziva u prosjeku 25 odsto u odnosu na važeće”, navodi se u saopštenju.

Maloprodajne cijene Crnogorskog Telekoma za uslugu pristupa internetu biće niže deset odsto za sve ADSL pakete.

“Biće snižene i veleprodajne cijene pristupu internetu 20 odsto, čime će se stvoriti povoljniji uslovi za ulazak drugih operatora koji bi pružali usluge pristupa internetu na tržištu Crne Gore”, dodaje se u saopštenju.

Iz EKIP-a su objasnili da saglasno propisanoj metodologiji troškovnog računovodstva i nalogu regulatora o snižavanju cijena govorne telefonije i širokopojasnog pristupa internetu putem ADSL-a, Crnogorski Telekom već tri godine uzastopno snižava cijene telefonskih poziva i usluga pristupa internetu.

“EKIP na taj način pokušava da poveća ekonomsku dostupnost elektronskih komunikacionih usluga u Crnoj Gori”, zaključuje se u saopštenju.

Send this to a friend