Ekonomija

Vlada potpisala ugovor o izgradnji žičare i ski staza u Mojkovcu

FOTO: Kolašin 1600

Vlada Crne Gore potpisala je danas sa podgoričkom firmom “Novi Volvoks” ugovor o izradi idejnog rješenja, glavnog projekta i izgradnju šestosjedne isklopive žičare “Z4” na skijalištu Žarski u Mojkovcu, po principu “Projektuj i izgradi”.

“U realizaciju ovog strateškog projekta, Vlada će uložiti devet miliona eura, u cilju nastavka valorizacije turističkih potencijala i poboljšanja životnog standarda građana, naročito na sjeveru”, saopšteno je iz Vlade.

Glavni projektant i proizvođač opreme koja će biti montirana na lokalitetu Žarski je italijanska kompanija Leitner, jedan od najvećih proizvođača žičara u svijetu.

“Kvalitet i standard koji Leitner primjenjuje u svojim projektima prepoznati su u svim državama, tako da se njene žičare danas nalaze na najatraktivnijim svjetskim skijalištima”, ističu u Vladi.

Rok za završetak izrade Idejnog rješenja isklopive šestosjedne žičare je dva mjeseca od dana potpisivanja Ugovora, izrade Glavnog projekta žičare četiri mjeseca od dana prihvatanja Idejnog rješenja, a za završetak izgradnje žičare i ski staza 12 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Diazepam
Gost
Diazepam

Bravo bravo bravo! Ovo volim da cujem. Nek se gradi NAJBOLJA drzava na svijet! Zivjela Crna Goro sa svojim narodem! Ovi sto mrze drzavu ce nac nacin da i ovo u crno oboje. E nikad leba nemali mrzitelji Crne Gore

Vojnik
Gost
Vojnik

Bravo. Povezati sve sa ovom Kolasinskom stranom. Onda kao u velikim skijaskim centrima. Popijes kafu u jednom gradu a caj u drugom. Obavezno kupiti topove za vjestacki snijeg i produziti sezonu.

Dejo 821filiala
Gost
Dejo 821filiala

Kud plovi ovaj brod obale su blizu kud plovi ovaj brod obale su blizu ribe već nas grizu.

Dejo 821filiala
Gost
Dejo 821filiala

Ja nesto razmišljam da li da kupim klub mornar. Ima lijep stadion na obali mora prava bela lađa.

Prč
Gost
Prč

Iste greske kao i na primorju. Daj te jednu stvar zavrsi te do kraja pa krenite drugu. Ovo sto sad imamo u kolasin su jako kratke staze za inostrane goste i standarde. Napravite jedan centar da valja pa se dalje smirite. Toliko toga hvali u kolasin i zabljaku a vec otvarate nove stazice. Nebih da ispadne kako samo kritikujem al… Više »

S10
Gost
S10

Tesko si ti bio dalje od Zlatibora posto vidim da si i prvi osnovne preskocio,pise se “dajte,zavrsite,u Kolasinu,fali”. Sve pohvale za ovo sto radi Vlada,tako se razvija zimski turizam,spajaju se opstine ski liftovima,pravi se u Kolasinu ski resort sa 5 zvjezdica,a mi cemo lako bez ovih koje boli svaki ulozeni euro u CG.

Leopold
Gost
Leopold

Tako je, mada bi i ti mogao (mogla) da odvojiš poslije zareza pa onda sljedeću riječ da napišeš.

Pjer
Gost
Pjer

Promasaj jer tamo snijega malo ima.Pa nama Zabljak i Kolasin ne rade ni 30 posto kapaciteta a mi pravimo nove ski centre.

CRNOGORAC
Gost
CRNOGORAC

Ne rade jer nema hotela, naročito kvalitetnih hotela, a njih opet nema jer nema staza i ponude. Šta da rade turisti zimi u ski centrima đe nema skijališta? Da dođu isključivo radi grudvanja? Neka naprave staze, stvore uslove, privuku investitore, privući će i turiste. Naravno, kad počnu da dolaze turisti, ne klepajte ih po ušima cijenama 10 puta skupljim od… Više »

Pjer
Gost
Pjer

U pravu si sve

Podgorica
Gost
Podgorica

Samo naprijed! Bravo za razvoj sjevera!!!

Komso
Gost
Komso

A kad ce sestosjed ili makar cetvorosjed na savin kuk? Nikad a mozda ni tad izgleda..

Leopold
Gost
Leopold

Biće komšo. Ne śekiraj se.

Send this to a friend