Grad

50. Praznik mimoze: Cvjetna povorka i Šanta Panta za najmlađe

U ovogodišnjoj Cvjetnoj povorci, koja će biti održana u subotu 9. marta u 15 časova, učestvovaće 18 grupa, među kojima će biti sve predškolske grupe vrtića „Naša radost“, sve četiri škole sa teritorije našeg grada, kao i četiri grupe iz Dječijeg doma Mladost.

Tokom povorke, kao i programu nakon nje, djecu će animirati Radojica Stanković, svima poznati kao Šanta Panta. Takođe, u samoj završnici programa biće otkriveno iznenađenje za djecu, goste i Novljane. Prema planu, povorka će krenuti od Dvorane Park, a centralna manifestacija biće održana na Trgu Nikole Đurkovića.

Nakon vikenda, u ponedeljak 11. marta u 19 časova će u foajeu Dvorane Park biti održano veče posvećeno stvaralštvu Zuka Džumhura.

Izdavačka kuća „Buybook“ iz Sarajeva je na Sajmu knjiga u Beogradu predstavila izabrana djela Zuka Džumhura, sa predgovorom koji je napisao Ivo Andrić. Na promociji u foajeu Dvorane Park će govoriti predstavnici te izdavačke kuće, neki od poznatih Novljana čija se sjećanja vežu za poznatog stvaraoca i umjetnika, ali i gospođa Jelena Zimonjić, predsjednica Fondacije koja nosi njegovo ime. Te večeri će među prisutnima u publici biti i kćerka stvaraoca Denizada, koja ovim povodom dolazi iz Istanbula.

Send this to a friend