Grad

FIAT: Predstava Majka i dijete sjutra u KIC-u

Petog dana FIAT-a u KIC-u “Budo Tomović” na Velikoj sceni s početkom u 20h biće izvedena albanska predstava “Majka i dijete”. Po tekstu Jon Fosse i u režiji Dina Mustafića iz Tirane nam dolazi priča o ponovnom susretu majke i sina poslije mnogo godina odsustva. Ema Andrea i Matia Llupa u ulozi majke i sina do samog kraja tragaju za izgubljenom komunikacijom.

Za ljubitelje FIAT književnosti u okviru pratećeg programa petog dana festivala održaće se književno veče sa Božom Koprivicom pod nazivom “San, ulica, lopta”. Književno veče počeće u 22h u dvorištu Kuslevove kuće i biće promocija dvije knjige Boža Koprivice: “I dječak može obećati” i “San Ulice”. Učesnici koji garantuju kvalitetno književno veče, pored Boža, su: Balša Brković, Brano Milačić, Đorđe Kustudić i Ana Vujošević.

Po završetku književne večeri druženje se nastavlja u Kuslevovoj kući uz dobre zvuke FM Mirde!

Svjetlosna skulptura “Love is in the air” Katarine Tomašević Crawford krasi dvorište Kuslevove kuće, dok je unutrašnjost ispunjena radovima “Organika” Aleksandra Vukotića.

Prostor je obogaćen inovativnim i nesvakidišnjim radovima iz kreativne industrije: dekorativne kućne rasvjete, radovi od stakla i metala, digitalne reprodukcije slika i grafika, modni dizajn studio i druge.

Sva djela u okviru kreativnih industrija kao i likovnog programa biće izložena u toku cijelog festivala i biće na prodaji.

Send this to a friend