Grad

FIAT putovanje se nastavlja u Kotoru 13. septembra

FIAT putovanje u Kotoru nastavlja se u srijedu 13. septembra kada će na Pjaci od kina nastupiti trupa Fluo sa performansom FOSSIL. Početak je u 19h.

To je koreografski i zvučni performans dva umjetnika. Plesač i čitalac manipulišu svim djelovima knjige, od teksta do formata i uveza, preko autora. Ovo je fizička poezija u kojoj su tijelo i riječi prikazani kao krhke monolitne arhitekture i prostor i čudnih, promjenljivih karaktera. Ta igra dovitljive konstrukcije uključuje, pored plesača i čitaoca i 363 knjige. Fossil povezuje materijalnost knjiga i neopipljivost riječi. lz manipulacije čovjeka i knjige proizilazi tijelo i glas. Fossil je istraživanje objekta, knjige, dok ona postaje odašiljalac koreografije i zvuka.
Riječi i slike istražuju senzacije koje su pisali različiti autori, različitih stilova i iz različitih epoha, svakodnevnica, samoću, ljubav, sumnju, smrt. Uzimajući tekstove različitih djela, tekst predstave zapravo postaje dijalog i razgovor između Kamija, Vajda, Šekspira, Keroaka i mnogih drugih pisaca. Tekstovi istražuju emocije koje su nam svima poznate, kojima je prožeta naša svakodnevnica.

U slučaju kiše, FOSSIL će biti izveden na velikoj sceni Kulturnog centra “Nikola Đurković”.

 

 

Send this to a friend