Grad

Gradsko pozorište: Festivalski pohodi u septembru

Septembar će u Gradskom pozorištu proteći će u znaku važnih domaćih i regionalnih festivalskih pohoda njihovih predstava sa Lutkarske scene za djecu.

Predstava “Romeo i Julija” koju je po čuvenoj Šekspirovoj drami režirala Emilija Mrdaković, biće igrana 13. septembra u 20 sati u KIC-u “Budo Tomović” na otvaranju šestog izdanja Međunarodnog festivala lutkarstva, Podgorica 2017. Festival će okupiti pozorišta iz Turske, Albanije, Kenije, Srbije, Ukrajine i Crne Gore. Dva dana kasnije ansambl “Bajke o ribaru i ribici” u režiji Evgenija Ibragimova, u produkciji Lutkarske scene za djecu Gradskog pozorišta, predstaviće se u okviru takmičarskog dijela 9. Bugojanskog lutkarskog bijenala.

“Bugojansko lutkarsko bijenale je renomirani festival lutakarskih pozorišta sa prostora bivše Jugoslavije. Na Bijenalu po pozivu učestvuju predstave iz regiona koje su u svojim državama osvojile najznačajnije nagrade u protekloj godini”, navodi se u saopštenju.

Nakon Bugojna, “Bajka o ribaru i ribici” festivalski put nastaviće ka Zagrebu, gdje će 18. septembra, biti igrana u Kulturnom centru Travno, u sklopu 50. izdanja Međunarodnog festivala kazališta lutaka PIF.

“PIF (Pupteatra Internacia Festivalo) je manifestacija esperantskih korijena sa pedesetogodišnjom internacionalnom reputacijom na lutkarskoj festivalskoj sceni. I ove godine predstaviće najpoznatija lutkarska pozorišta i najeminentnija ostvarenja evropske i svjetske produkcije”, saopšteno je iz Gradskog pozorišta.

Septembarska gostovanja biće završena u Nikšićkom pozorištu 27. septembra, kada će takođe biti izvedena “Bajku o ribaru i ribici”.

Send this to a friend