Grad

Koncert Muzička tradicija za djecu i mlade u Budvi

U četvrtak, 14. oktobra 2021. godine u 19 časova u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović“ u Budvi biće održan koncert „Muzička tradicija za djecu i mlade“.

Posjetioci će imati priliku da čuju dječju klapu „Primorkinje“ iz Budve kojom rukovodi profesorica Katarina Popović, dvije članice ženske pjevačke grupe „Đude“ iz Kolašina Tijanu Rakočević i Milenu Rondović, kao i njihovog rukovodioca Davora Sedlarevića.

Na repertoaru će biti pjesme iz Paštrovića, Boke po zapisima Ludvika Kube, savremene obrade u klapskom maniru kao i tradicionalni napjev i obrade iz kontinentalnog dijela CG i regiona.

Koncert organizuje NVU Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i JU Muzeji i galerije Budve, kao i partnera na projektu CIRTIP – Centar za izučavanje i revitalizaciju tradicionalnih igara i pjesama iz Kolašina.

Ulaz je slobodan za sve zainteresovane posjetioce, s napomenom da se svi prisutni pridržavaju propisanih mjera za suzbijanje širenja pandemije virusa Covid-19.

Send this to a friend