Grad

KotorArt: Koncert akademskog hora Collegium Musicum

Collegium Musicum

Magičnu atmosferu Bogorodičine crkve, Prčanj, 13. avgusta u 21 sat naročito će naglasiti ženski glasovi akademskog hora Collegium Musicum iz Beograda. Tragovi iz sazvežđa Regula projekat je kojim Collegium Musicum, pod upravom Dragane Jovanović, odaje počast svom osnivaču i dirigentu, mentoru i prijatelju, profesorki Darinki Matić Marović.

Koncert čine kompozicije koje je Matić Marović najviše voljela i izvodila. Darinka Matić Marović bila je prva žena dirigent, prva žena dekan na Fakultetu umjetnosti u Beogradu i prva žena rektor Univerziteta umjetnosti. Collegium Musicum vodila je od njegovog osnivanja, 1971. godine. Partneri koncerta su: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Opština Stari grad Beograd i Collegium Musicum.

Zbog razvoja epidemiološke situacije, na događajima Međunarodnog festivala KotorArt Don Brankovi dani muzike prisustvo zainteresovane publike je moguće isključivo uz prethodnu prijavu, do popunjavanja mjesta. Prijave za naredne dane festivala, sa imenom i prezimenom gosta, potrebno je poslati na adresu [email protected]

Međunarodni festival KotorArt ovog ljeta se održava u periodu od 1. jula do 14. avgusta, sa bogatim i raznovrsnim programom, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija i Opštine Kotor, uz podršku Evropske unije, Fonda za Zapadni Balkan, Fondacije za otvoreno društvo, brojnih ambasada u Crnoj Gori i drugih značajnih partnera i sponzora.

Send this to a friend