Grad Nikšićko pozorište gostuje u Kotoru

Predstava Gospodska krv u KC Nikola Đurković 18. juna

Predstava Nikšićkog pozorišta „Gospodska krv”, rađena po tekstu Marka Kavaje, a u režiji Slobodana Marunovića biće odigrana u kotorskom Kulturnom centru “Nikola Đurković”  u četvrtak 18. juna.  Početak je u 20 sati.

Glume: Nikola Vasiljević, Ana Vučković, Dušan Kovačević, Jelena Nenezić Rakočević, Jovan Dabović, Slavko Kalezić i Stevan Vuković.

Ova komedija je nastala daleke 1958 . godine, odigrana je samo nekoliko puta, a zatim je bila zabranjena. 

I danas se pitamo da li je “Gospodska krv” zaista gospodska ili se i dalje radi samo o ljudima koji su gramzivi, pohlepni i spremni na sve zarad sopstvenog interesa.

Mi kroz „Gospodsku krv” namjeravamo poručiti relaksirano, kroz igru i smijeh, da pozorište može mijenjati svijet”, napisao je o predstavi reditelj Marunović.

Predstava je na 16. „Međunarodnom festivalu glumca – Nikšić 2019” osvojila dvije nagrade: Grand Prix za najbolju epizodnu žensku ulogu dodijeljen je Ani Vučković za ulogu Itane, a Grand Prix za najbolju epizodnu mušku ulogu pripao je Stevanu Vukoviću za ulogu Pušelje.

Prodaja ulaznica po cijeni od 5 eura biće na blagajni Kulturnog centra na dan igranja predstave od 10 do 12 i od 18 do 20 sati.

Za đake, studente i penzionere cijena ulaznice je 2,50 eura.

Ovo je prva predstava u Kotoru nakon epidemije izazvane virusom COVID 19,  a u cilju  poštovanja mjera NKT i Vlade Crne Gore, koje su i dalje na snazi,  broj posjetilaca  je ograničen.

Shodno tome napravljen je novi raspored sjedenja koji omogućava propisanu distancu uz poštovanje epidemioloških mjera.

Send this to a friend