Hronika

DNK analizom ga povezali sa oružjem

Policija u saradnji sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom, tom tužiocu podnijela je posebni izvještaj protiv N.Z. (20) iz Herceg Novog zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružija i eksplozivnih materija.

“Službenici CB Herceg Novi su, 09. februara  oko 21,00 čas, u naselju Igalo zaustavili vozilo „ Golf VI“, hercegnovskih registarskih oznaka. Vozilom je upravljao V.M. (25), dok se kao suvozač u vozilu nalazio Lj.S. (24), oba iz Herceg Novog. Tom prilikom izvršen je pregled lica i vozila, gdje su policijski službenici pronašli i oduzeli: pištolj marke ,,Astra” model 4000, cal. 9mm, ručno izrađeno vatreno oružje tzv. hemijska pištolj, 48 komada municije cal. 22mm i  podkapu, tzv. fantomku crne boje”, saopšteno je iz Uprave policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom, koji je naložio da se oduzeto oružje, municija i podkapa upute Forenzičkom centru radi vještačenja, nakon čega će se izjasniti o pravnoj kvalifikaciji događaja.

“Analizom ova dva pištolja, municije i oduzetog predmeta  u Forenzičkom centru među kojima i DNK analiza utvrđeno je povećano prisustvo bioloških tragova N.Z. koji su ukazali na sumnju da su oduzeti predmeti bili u njegovom posjedu. N.Z se trenutno nalazi u bjekstvu i za njim je od strane CB Herceg Novi raspisana potjernica. O ovome je obaviješten nadležni državni tužilac u ODT u Herceg Novom koji se izjasnio da se protiv N.Z.  podnese krivična prijava, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, stoji u saopštenju.

Send this to a friend