Hronika

Duško Golubović imenovan za glavnog policijskog inspektora

Uprava policije

Prema novoj sistematizaciji Uprave policije, dugogodišnji policijski funkcioner Duško Golubović raspoređen je na mjesto glavnog policijskog inspektora, objavio je portal Standard. Ta informacija potvrđena je i CdM-u.

<<<Golubović glavni policijski inspektor po staroj sistematizaciji<<<

Odlukom koordinatora i načelnika SPO, iz aprila ove godine, a samo dan nakon što je uhapšen v. d. pomoćnik direktora Uprave policije Dejan Knežević zbog sumnje da je navodno bio član kriminalne organizacije, rasformiran je Odsjek za suzbijanje teških krivičnih djela i privremeno svi službenici poslati kući.

Službenik tog odsjeka i bivši visoki operativac Agencije za nacionalnu bezbjednost Duško Golubović, odlukom vrha Uprave policije je proglašen kao tehnološki višak, jer formalno Odsjek za suzbijanje teških krivičnih djela više ne postoji.

Golubovića je odlazeći premijer Dritan Abazović više puta dovodio u vezu sa kriminalnim klanovima i pominjao ga u negativnom kontekstu.

Nedavno ga je optužio i za čovjeka koji odaje informacije članovima Pokreta Evropa sad. Iz PES-a su te informacije demantovali.

Send this to a friend