Hronika Delegacija crnogorske policije na Generalnoj skupštine Interpola u Čileu

Interpol ostaje operativni svetionik policija svijeta

Staraću se da Interpol ostane operativni svetionik policija svijeta, kazao je generalni sekretar Interpola Jirgen Štok na Generalnoj skupštini Međunarodne policijske organizacije u Čileu, na kojoj mu je produžen mandat.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, zasjedanju u Santjagu prisustvuje i delegacija crnogorske policije – Dejan Đurović, Petar Krstajić i Dejan Boljević.

“Ovogodišnja Generalna skupština Interpola je događaja koji je okupila oko 900 predstavnika iz 162 zemlje među kojima je više od 70 šefova policija, ministara i visokih policijskih zvaničnika. Na skupštini se raspravlja i odlučuje o bitnim predlozima i izmjenama pravila u organizaciji koja će se donijeti u formi rezolucija ali i o trenutno bitnim temema za globalnu bezbjednost”, navode u Upravi policije.

Ističu da se crnogorska delegacija sastala sa generalnim direktorima nacionalnih policija Kolumbije i Perua, kao i sa šefom NCB Interpol-a Brazilija i šefom Uprave za organizovani kriminal policije Čilea, a prilikom tih susreta razmatrana je intenzivnija i neposrednija saradnje i razmjene informacija u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i drugih bezbjednosnih prijetnji i izazova.

“Tokom zasijedanja Generalne skupštine predstavnici Uprave policije su iskoristili priliku da sagledaju mogućnosti za unaprjeđenje policijskog sistema na strateškom, operativnom i taktičkom nivou i da se sagledaju dostignuća savremene opreme koja se koristi u svijetu u cilju usavršavanja policijskog rada”, dodaju u Upravi policije.

Generalna Skupštine Interpola se završava sjutra.

Send this to a friend