Hronika

Kneževićevi advokati podnijeli krivične prijave protiv Katnića i Mugoše

Duško Knežević

Odbrana predsjednika Atlas Grupe Duška Kneževića podnijela je juče dvije krivične prijave zbog zloupotrebe službenog položaja protiv Milivoja Katnića Glavnog specijalnog tužioca i drugu protiv Miomira M. Mugoše doskorašnjeg direktora Poreske uprave.

“Katniću se stavlja na teret da je protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja i nevršenjem svoje službene dužnosti prvo omogućio nezakonito blokiranje imovine Duška Kneževića, a nakon toga nečinjenjem omogućio da stečajna upravnica Tanja Terić nezakonito raspolaže sa 21 milion eura. Ona je 21 milion eura, po sopstvenim odlukama uplaćivala određenim klijentima. U momentu otvaranja stečaja na računima klijenata banke nalazilo 140 miliona eura, a aktiva banke iznosila je više od 350 miliona eura”, naveli su Kneževićevi advokati.

Očekuju da nadležno tužilaštvo utvrdi šta se desilo sa navedenim sredstvima, jer smo do sada samo prisustvovali medijskom polemisanju i prebacivanju odgovornosti u kojem učestvuju Milivoje Katnić i Miomir M. Mugoša.

“Mugoša je od decembra. 2015. do 5.1.2021. godine, nezakonito raspolagao sa iznosom većim od 100 miliona eura, i to u aferama Klap i Vardar. U krivičnoj prijavi predloženo je da se kao svjedoci saslušaju pomoćnici direktora Poreske uprave Dušanka Vujisić, Tinka Kontić, Nataša Damjanović, Danilo Jovanović, Biljana Jevrić i Gordana Pejović“, piše između ostalog u saopštenju Kneževićevih advokata.

 

Send this to a friend