Hronika

Kontrola optužnice protiv Dragana Kovačevića odložena za 3. februar

Dragan Kovčević

Ročište za kontrolu optužnice protiv bivšeg direktora Uprave za nekretnine Dragana Kovačevića i pripadnika kriminalne organizacije, koju je formirao radi prisvajanja vrijednih parcela “na pjeni od mora” juče je u podgorčkom Višem sudu odloženo za 3. februar zbog izostanka jednog od advokata.

Predsjednik vanraspravnog specijalnog vijeća sudija Boris Savić je obrazlažući odlaganje kazao da je sudu dostavljen dopis u kome ga jedan od branilaca obavještava da zbog zdravstvenih problema ne može pristupiti ročištu.

Osim Kovačevića, koji se nalazi u bjekstvu, na optužnici za nezakonito prisvajanje državnog zemljišta u zoni Morskog dobra, su i Ana Lakićević Grdinić, Veselin Tomašević, Krsto Pavićević, Goran Tufegdžić, Danilo Jovanović, Danko Kovačević, Sanja Popović, Aleksandar Boljević i podgorička kompanija,,Geo&Arh”.

Oni se terete za zloupotrebu službenog položaja, zloupotrebu službenog položaja u privrednom poslovanju, iznudu, iznudu putem pomaganja, protivpravno zauzimanje zemljišta, navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, falsifikovanje isprave, utaju poreza i doprinosa.

Sumnja seda je Kovačević preko Sanje Popović angažovao njenog brata od strica Aleksandra Boljevića da za određeni novčani iznos prinudi drugog suvlasnika kuće u Bogišićima da mu proda svoj dio, za iznos koji je ispod realne vrijednosti. Vrijednost vile koju je Kovačević želio da prisvoji u potpunosti, sa zemljištem, u zoni Morskog dobra, procijenjena je na 690.000 eura.

Send this to a friend