Hronika

Lažnom policajcu Markušu sjutra izricanje presude

Ilustracija

U Osnovnom sudu u Podgorici danas je okončan proces protiv Bojana Markuša koji se tereti da se prošle godine lažno predstavljao kao policajac, a izricanje presude zakazano je za sjutra.

Dok je osnovni državni tužilac Nikola Boričić u završnom izlaganju tražio da se optuženi progalasi krivim i osudi po zakonu, njegov advokat Damir Lekić je u završnoj riječi istakao da je njegov klijent priznao krivično djelo te da stoga treba da dobije ili novčanu kaznu ili rad u javnom interesu.

On je ukazao da sud prilikom odmeravanja kazne trebalo da uzme u obzir nalaz psihijatra koji je kazao da je “lažni policajac” emotivno nestabilan, egocentričan, željan pažnje i da je njegova uračunljivost smanjena, ali ne u bitnom.

Prema navodima optužnice, Markuš se tereti da je u avgustu 2016. prepravio službenu legitimaciju policajca Todorovića, nalijepio svoju fotografiju, svoje ime i tako je koristio. Markuš je nedavno osuđen na četiri mjeseca zatvora jer je 12. decembra prošle godine prijetio pištoljem maloljetniku O. M.

CdM

Send this to a friend