Hronika

Lažnom policajcu Markušu sjutra izricanje presude

Ilustracija

U Osnovnom sudu u Podgorici danas je okončan proces protiv Bojana Markuša koji se tereti da se prošle godine lažno predstavljao kao policajac, a izricanje presude zakazano je za sjutra.

Dok je osnovni državni tužilac Nikola Boričić u završnom izlaganju tražio da se optuženi progalasi krivim i osudi po zakonu, njegov advokat Damir Lekić je u završnoj riječi istakao da je njegov klijent priznao krivično djelo te da stoga treba da dobije ili novčanu kaznu ili rad u javnom interesu.

On je ukazao da sud prilikom odmeravanja kazne trebalo da uzme u obzir nalaz psihijatra koji je kazao da je “lažni policajac” emotivno nestabilan, egocentričan, željan pažnje i da je njegova uračunljivost smanjena, ali ne u bitnom.

Prema navodima optužnice, Markuš se tereti da je u avgustu 2016. prepravio službenu legitimaciju policajca Todorovića, nalijepio svoju fotografiju, svoje ime i tako je koristio. Markuš je nedavno osuđen na četiri mjeseca zatvora jer je 12. decembra prošle godine prijetio pištoljem maloljetniku O. M.

CdM

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend