Hronika

Policija rasvijetlila četiri krivična djela, prijava protiv maloljetnika

Pljevaljska policija je rasvijetlila četiri krivična djela počinjena u decembru i podnijela krivičnu prijavu protiv maloljetnog Pljevljaka A.F. (17) koji je za njih osumnjičen.

On je, kako se sumnja, u toku noći između 17. i 18. decembra ove godine, po unaprijed pripremljenom planu  došao u ulicu Narodne revolucije, gdje se nalazi prodavnica „Market Stanić”, a onda je preko krova, kroz plafon objekta ušao u objekat, pri čemu su na plafonu nastala oštećenja. On je, sumnja se, u ovom marketu izvršio premetačinu u objektu ali ništa nije ukrao.

Policija sumnja da je A.F. počinio još tri krivična djela.

On je, kako se sumnja, počinio krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari, tako što je 13. decembra polomio katanac sa ulaznih vrata grila „Trebovina”.   Osumnjičeni je tri dana kasnije obio i ulazna vrata objekta „Bife gril“.

Maloljetnik je, osumnjičen i za obijanje ulaznih vrata ugostiteljskog objekta “Bife Potrlica“ iz kojeg je ukrao 11 limenki energetskog pića.

“O događaju je upoznat državni tužilac za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima, koji je naložio da se protiv A.F podnese krivična prijava zbog postojanja osnoavne sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa u pokušaju. Policijski službenici su oštećenima dostavili podatke o izvršenju ostala tri krivična djela, radi eventualnog preduzimanja gonjenja po privatnoj tužbi“, navode iz Uprave policije.

A.G.

Send this to a friend