Hronika

Procjena policije: Za Kruščića je rizično druženje sa škaljarcima

Službenici Uprave policije napravili su procjenu bezbjednosti suvlasnika podgoričke diskoteke “Beagle” Miodraga Kruščića i utvrdili da rizik po njegovu sigurnost nosi isključivo druženje sa pripadnicima iz kriminalnog miljea, odnosno iz takozvanog škaljarskog klana, pišu Dnevne novine.

Prema nezvaničnim informacijama, ova procjena Kruščiću je usmeno saopštena i skrenuta mu je pažnja da povede računa o svom kretanju, druženju i poslovima sa pripadnicima ove kriminalne grupacije, koji važe za neformalne suvlasnike popularne diskoteke.

O datom mišljenju, policija je, prema saznanjima DN iz neformalnih izvora, zvanično konsultovala i Agenciju za nacionalnu bezbjednost.

Kruščić je krajem januara zatražio od podgoričkog Centra bezbjednosti da se izjasni da li mu je ugrožena sigurnost zbog pisanja medija i njegovog povezivanja sa bezbjednosno interesantnim licima Stevanom Stamatovićem, Milićem-Minjom Šakovićem i Jovicom Vukotićem.

Kruščić je tada u zahtjevu naveo da traži od Uprave policije i Tužilaštva da prvo utvrde da li je pripadnik kriminalnog miljea sa kojim se dovodi u vezu, te da ukoliko jeste snosi odgovornost. Navodno, kako je naveo, ukoliko nije, izrazio je očekivanje da su mu bezbjednosna procjena i pojačana policijska pažnja neophodne.

Kruščić je prije nekoliko mjeseci otvorio diskoteku “Beagle”, u koju je uloženo nekoliko stotina hiljada eura, tvrdeći da uložena sredstva potiču od kreditnih zaduženja. Diskoteka “Beagle” posluje u okviru firme „Vilma i Beti” čiji je osnivač Bojan Laković, a izvršni direktor Kruščić.

Kruščić je ranije bio vlasnik podgoričkih klubova Puba 111, City Halla, City Becksa, Marketa i Dr Brajera.

On se u središtu medijske pažnje našao 8. januara, kada je policija izvršila ciljanu raciju u “Urban bistrou 21”, gdje su službenici u uniformi i civilu priveli bezbjednosno interesantne osobe Podgoričane Stevana Stamatovića, Milića Šakovića, Bobana Vuksanovića, Miodraga i Aleksandra Jokića iz Kotora, kao i Kruščića. Prilikom kriminalističke obrade, on je u policiji, a kasnije u Tužilaštvu dao izjavu da je vlasnik torbice, zaplijenjene sa stola za kojim je sjedio, a u kojoj je pronađen repetirani pištolj i lična dokumenta Stevana Stamatovića

Send this to a friend