Hronika

Pucnjava u Donjoj Gorici: Vatreni obračun za tužilaštvo nije sporan

Jedan zasad neidentifikovani mladić ispalio je dva hica u pravcu trojice mladića u podgoričkom naselju Donja Gorica. Incident se dogodio u blizini kuće Borisa Raonića iz Građanske alijanse. Prema saznanjima Dana, policija je identifikovala trojicu mladića na koje je pucano. Kako saznaje Dan, jedan od tih mladića je kazao policiji da se ne osjeća ugroženo.

Kako se može vidjeti na snimku nadzorne kamere, jedan mladić, koji je na glavi imao kapuljaču, pojavio se u blizini ograde i djelimično zaklonjen drvetom počeo da puca na vozilo. Nakon što je ispalio hice, pobjegao je. Tada su iz vozila u čijem pravcu je pucao izašla trojica mladića. Vozilo su parkirala pored ograde i gledala u pravcu u kojem je pobjegao napadač.

Sudeći po njihovom kretanju, pokušavali su da pronađu mladića koji pucao na njih. Potom su se vratili do vozila, a onda se jedan od njih vratio do ograde. Potom su dva momka prošla kroz kapiju kako bi pokušala da naću osobu koja je pucala na njih, a treći je upalio vozilo i udaljio se sa lica mjesta.

Boris Raonić, ispred čije kuće se desio incident, kazao je da će ukoliko se akterima incidenta desi nešto loše za to biti kriva policija, čija je reakcija izostala.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10158164365119051&set=a.10151428520854051&type=3&theater

“Koliko ste puta čitali da je žrtva bila predmet maltretiranja na koje nije bilo reakcije i onda se sve tragično završilo? Vidjeli ste nedavno da su neki momci izgubili živote iako su bili akteri policijskih akcija u vezi sa oružjem koje nijesu procesuirane. U Francuskoj nastavnik dobija prijetnje, organizovana je kampanja protiv njega od strane radikalnih struja i na kraju završi tako što mu jedan mladić odrubi glavu. Evo još jedan primjer iz Podgorice. Na snimku se vidi pucnjava u mom dvorištu. Momci se jure, pucaju… I šta uradi policija? Ništa. Kao, znaju se momci, ne osjećaju se ugroženi, šenlučenje… Ako se desi da neko od tih mladih momaka doživi nešto loše, znajmo da je kriv inspektor, njegov šef i direktor, kao i tužilac, ako ga je policija uopšte i obavijestila o ovom slučaju”, rekao je Raonić.

Iz Uprave policije je saopšteno da su o ovom događaju obavijestili tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvau Podgorici, koji se izjasnio da se u ovom slučaju ne stiču elementi krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

“Dežurnoj službi Centra bezbjednosti Podgorica anonimno je prijavljeno da je 4. oktobra, oko 00.05, u naselju Donja Gorica, u blizini Osnovne škole „Vlado Milić“, došlo do svađe između više lica i upotrebe oružja, nakon čega su se ta lica vozilima udaljila sa lica mjesta. Pripadnici policije na licu mjesta nijesu zatekli ni ta lica niti bilo kakve tragove. Daljim radom službenici policije su došli do saznanja da se tačno lice mjesta nalazi u Ulici vladike Ruvina Boljevića, u blizini broja 23, gdje su pronađene dvije čaure od startnog pištolja. Policija je iste večeri, oko 00.40, pronašla vozilo koje se vidi na izuzetim video-zapisima, marke „mercedes”, na Bulevaru 1. maj, ispred kuće u vlasništvu V.B. (36). Od V.B. je u službenim prostorijama prikupljeno obavještenje na navedene okolnosti”, odgovorili su na pitanja Dana iz Uprave policije.

Send this to a friend