Hronika

Rasvijetljena razbojništva i krađe u Nikšiću, uhapšene tri osobe

Ilustracija

Nikšićka policija je rasvijetlila dva razbojništva i dvije krađe te zbog sumnje da su ih počinili uhapsila tri osobe iz Nikšića, saopšteno je danas iz Uprave policije.

Kako se ističe, nikšićka policije je 19. jula postupila po prijavi vlasnika ugostiteljskog objekta koji je naveo da je u objektu zatekao nepoznatu osobu sa šrafcigerom u ruci koja je provalila u lokal i ukrala novac, te da ga je on spriječio da se udalji nakon izvršenog djela i zadržao ga do dolaska policije.

“Policija je uhapsila Z.K. (40) iz Nikšića zbog sumnje da je izvršio krivično djelo razbojništvo”, navode u policiji.

Dodaju da je nikšićka policija rasvijetlila razbojništvo koje je izvršeno 14. jula na štetu žene, identifikovala i uhapsila osumnjičenog.

“Sumnja se da je S.K. (28) iz Nikšića sa leđa prišao oštećenoj i upotrebom fizičke snage iz lijeve ruke istrgao novčanik sa novcem, gdje je ona zadobila laku tjelesnu povredu. S.K. je, sumnja se, izvršio i krivično djelo teška krađa na štetu ženske osobe 6. jula, na način što je istrgao novčanik sa novcem i mobilnim telefonom od nje”, .

Daljom kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da je S.K. zajedno sa D.K. (23) 14. jula iz kruga jedne firme u ulici Vuka Karadžića ukrao djelove od putničkih motornih vozila i akumulatore.

“Na ovaj način osumnjičeni su izvršili krivično djelo krađa i obojica su uhapšeni i provedeni nadležnom tužiocu na dalju nadležnost. Policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić su pronašli dio otuđenih stvari koje su vraćene vlasniku”, zaključuju u Upravi policije.

Send this to a friend