Hronika

Uhapšen maloljetnik, osumnjičen za dvije teške krađe

Ilustracija

Podgoričanin H.B. (17) uhapšen je danas zbog sumnje da je u Podgorici počinio dva krivična djela teška krađa, i to jedno u julu 2014. a drugo u junu 2017. godine.

Njega su uhapsili službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica.

Kako se sumnja, prvo krivično djelo H.B. je izvršio 18.07.2014. godine, tako što se tokom noći u društvu sa još jednom osobom, čiji je identitet policiji poznat a koje je u međuvremenu preminula, popeo na krov noćnog kluba „Velvet“ koji se nalazi u Bokeška ulici.

Nakon toga je ušao u unutrašnjost prostorije kluba, izvršio premetačinu i iz registar kase ukrao sa ovim licem oko 50 eura, tri LCD televizora, hard disk od video nadzora, muzičku miksetu marke „Pioneer“ i veću količinu alkoholnog pića.

Drugo krivično djelo H.B. je, sumnja se, izvršio 27.06.2017. godine, tako što je provalio u kiosk „Tabacco S-Press-T 45“ koji se nalazi u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, odvalio metalnu rešetku, polomio staklo i ušao u unutrašnjost, gdje je izvršio premetačinu i iz registar kase otuđio 50 eura  i veću količinu cigareta.

“Oba krivična djela su rasvijetljena zahvaljujući dobro urađenom kriminalističkom uviđaju, kojom prilikom su izuzeti tragovi papilarnih linija koji su izuzeti sa lica mjesta i upućeni na vještačenje u Forenzički centar. Nakon dobijenog izvještaja o daktiloskopskom vještačenju potvrđene su sumnje da je H.B. počinio navedena krivična djela”, navodi se u saopštenju UP.

Od H.B. je u prostorijama CB Podgorica, u prisustvu njegovog roditelja i shodno zakonskim procedurama, uzeta izjava.

On je, uz posebni izvještaj kao dopunu krivičnih prijava prethodno podnijetih po nepoznatom počiniocu, priveden nadležnom državnom tužiocu za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela.

Že.B.

Send this to a friend