Hronika

Violeta Bušković se brani sa slobode

Violeta Bušković, koja je zajedno sa još trojicom osumnjičneih uhapšena zbog sumnje da se bavila pranjem novca, braniće se sa slobode jer Specijalno tužilaštvo nije tražilo od suda da joj odredi pritvor, nezvanično saznaju DN.

Osim nje, pod sumnjom da su ilegalno stečene dolare stavljali u redovne novčane tokove, pripadnici specijalnog policijskog tima uhapsili su prekjuče i njenog supruga Dejana, zatim Miloša Gvozdenovića, Željka Pejovića i Radovana Šćekića.

Prema nezvaničnim saznanjima DN, riječ je o proširenju istrage koju, zbog stvaranja kriminalne organizacije i pranja novca, Specijalno tužilaštvo vodi protiv lidera Pokreta za promjene (PzP) Nebojše Medojevića i nekoliko funkcionera te partije.

Uhapšeni su pred specijalnom državnom tužiteljkom Lidijom Vukčević negirali da su počinili djelo koje im se stavlja na teret i danas bi četvorica zadržanih, po zahtjevu tužioca, trebalo da budu privedeni kod sudije za istrage.
Na listi osumnjičenih su odranije lider PzP Nebojša Medojević, zatim Momir Nikolić, Dejan Vujisić, Željko Šćepanović i Gordan Konatar.

Medojević je, zajedno sa Nikolićem, kako se sumnja, sačinio plan da u platni promet stavlja novac stečen nedozvoljenom konverzijom deviza kao i novac koji je pribavljen radi nezakonitog finansiranja određenih političkih partija za parlamentarne izbore.

Send this to a friend