Hronika

Zbog krađa uhapšene dvije osobe, protiv šest podnijete krivične prijave

Policija je u Podgorici, Nikšiću i Tivtu rasvijetlila 13 krađa i uhapsila dva muškarca, te podigla krivične prijave protiv šest osoba, među kojima je i dvoje maloljetnika.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, službenici Stanice kriminalističke policije za suzbijanje imovinskog kriminaliteta uhapsili su I.M. (40) iz Podgorice, zbog sumnje da je, u periodu od 31. januara do 18. maja, maskiran ušao u četiri marketa, apoteku, cvjećaru i kozmetički salon, a zatim prijeteći nožem i drugim hladnim oružjem od zaposlenih i vlasnika otuđivao novac od pazara.

“Uhapšen je u akciji podgoričke policije koja je sprovedena na osnovu operativih saznanja o njegovom identitetu. Osumnjičeni I.M. je priveden nadležnom tužiocu koji mu je odredio zadržavanje, a potom sudiji za istragu koji je za njega donio rješenje o pritvoru nakon čega je sproveden u ZIKS”, navode u policiji.

Uhapšen je i R.J. (34) iz Nikšića zbog sumnje da je od dvije starije žene, kojima je prilazio s leđa, oteo novčanike u kojima se nalazio novac i lična dokumenta.

“O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je nakon saslušanja za ovo lice donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu. Sudija za istragu mu je odredio pritvor”, dodaju u Upravi policije.

Nikšićka policija je tužiocu podnijela krivičnu prijavu protiv P.V. (21) i N.G. (21) iz te opštine zbog sumnje da su provalili u kuću i poslovni objekt i ukrali više kućanskih i električnih uređaja.

“Sumnja se, takođe, da su iz jedne kuće otuđili agregat, elektro alat i građevinski materijal”, naveli su u policiji, ističući da je dio ukradenih predmeta pronađen i vraćen vlasnicima.

Osim toga, rasvijetljena je i krađa u fabrici „Željezara – Toš čelik“ Nikšić, odakle je otuđeno 280 kilograma legure molibden.

“Kriminalističkom obradom policijski službenici su došli do sumnje da su navedeno krivično djelo počinili R.Đ. (38) i V.B. (42), oba iz Nikšića. Policijski službenici su nadležnom državnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv ove dvije osobe”, naglašava se u saopštenju.

Policija u Tivtu je tužiocu za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru podnijela krivičnu prijavu protiv P.D. (17) i P.N. (16) iz Kotora zbog sumnje da su vozeći bicikla otrgli maloljetnoj djevojčici torbu sa ramena, u kojoj se nalazio telefon i druge lične stvari.

“Dio otuđenih stvari je pronađen i vraćen joj”, kazali su u Upravi policije.

Send this to a friend