Predsjednički

Amfilohije naredio Daniloviću da se povuče, na redu Milačić?

Mitropolit Amfilohije

Lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović objavio je prije dva dana da povlači kandidaturu za predsjednika države u korist opozicionog kandidata Mladena Bojanića. Odluka, prema informacijama Dnevnih novina, nije nastala tek tako, već joj je prethodio niz Danilovićevih sastanaka sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem.

Danilović je saopštio da je imao dovoljan broj potpisa, ali da vjeruje kako je došao trentutak da se pruži šansa opozicionom kandidatu “za koga većina opozicionih poslanika i dalje tvrdi da je kandidat sa najviše šanse”.

Međutim, takvu odluku je, navodno, od lidera Ujedinjene Crne Gore tražio mitropolit Amfilohije, sa kojim se Danilović više puta susreo. Nakon što je pristao da se povuče, naišao je na žestoko protivljenje tom potezu u samoj partiji, pa se pravdao da nema ni dovoljno potpisa neophodnih za predaju kandidature Državnoj izbornoj komisiji.

Izvor Dnevnih novina tvrdi da će Amfilohije sada pritisnuti i Marka Milačića i da se može dogoditi da i on, u minut do 12, povuče kandidaturu u korist Bojanića.

Milačić, međutim, kaže da se to neće dogoditi. Na pitanje da li će se odreći kandidature u korist Bojanića, kao što je to uradio Danilović, te da li je i ko od njega to tražio odgovorio je “Njet”, dodajući i svoj slogan u kampanji: “Hrabro! Dosta čekanja!”

Send this to a friend