Kultura

Crna Gora ponovo za njujoršku publiku

Poznati crnogorski gitaristi Srđan Bulatović i Darko Nikčević predstaviće se sjutra američkoj publici koncertom u prestižnoj koncertnoj dvorani, legendarnom njujorškom Karnegi holu.

Na nastupu pod nazivom “Crna Gora ponovo” (“Montenegro Again”), koji će sjutra veče od 20 sati biti upriličen u sali Weill Recital, naši umjetnici izvešće numere sa posljednjeg albuma “Balkan, Mediteran, Orijent”, koji je uspješno predstavljan pred publikom u Italiji, Njemačkoj, Engleskoj i svakako Crnoj Gori.

“Priznati crnogorski umjetnici vraćaju se u Karnegi hol nakon uspješnog predstavljanja prošle godine, kada je publika bila u prilici da čuje numere sa njihovog albuma ‘The Best of Montenegro. Više od 25 godina, ovaj duo nastupa pred crnogorskom i internacionalnom publikom, predstavljajući autorske numere koje pripadaju žanrovima klasične i flamenko gitare. Ovog puta repertoar obuhvata kompozicije sa posljednjeg albuma. Raznolikost karaktera, stila, ritma, ali i tempa ove muzike donijeće osobenosti tradicionalne crnogorske muzike, poznatih filmskih numera, prepoznatljive svjetske muzike ali i popularnih savremenih muzičkih pokreta”, navodi se u najavi koja je objavljena na zvaničnom sajtu Karnegi hola.

Repertoar čine numere “Još ne sviće”, “Poljem se vija” “Vrsuta” “Dunja”, “Fistanlija”…

Koncert se realizuje u organizaciji LeitmotivArts NYC, a uz podršku Generalnog konzulata Crne Gore u Njujorku i Ministarstva kulture Crne Gore.

Send this to a friend