Kultura

Dani bugarske kulture da se organizuju u Crnoj Gori

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović razgovarao je na Cetinju sa ambasadorkom Bugarske u Crnoj Gori Meglenom Plugčijevom-Aleksandrovom, a na sastanku je bilo riječi o projektima iz oblasti kulture.

“Dvije zemlje baštine zajedničku istoriju i kulturu, pa će u narednom periodu ministarstva i institucije kulture obije zemlje dati snažniju podršku zajedničkoj realizaciji projekata iz oblasti zaštite i očuvanja kulturne baštine i savremenog stvaralaštva”, zaključeno je na sastanku.

Bogdanović je istakao da je Crna Gora zainteresovana za jačanje saradnje između institucija koje se bave kulturnom i kreativnom djelatnošću, a posebno u oblasti kinematografije i kreativnih industrija.

“Iskustva grada Plovdiva, Evropske prijestonice kulture za 2019. godinu, bila bi od velikog značaja za crnogorske gradove koji namjeravaju da podnesu aplikaciju za ovu prestižnu titulu”, dodao je on.

Ambasadorka je rekla da je i bugarska strana veoma zainteresovana za produbljivanje odnosa u oblasti kulture i predložila da se uskoro organizuju Dani crnogorske kulture u Bugarskoj i Dani bugarske kulture u Crnoj Gori.

Send this to a friend