Kultura

Koncert Borisa Kraljevića za kraj Dana muzike

Međunarodni festival „Dani muzike“ u Herceg Novom biće zatvoren večeras u 21:30 sati, na koncertnom podijumu dvorane „Park“, tradicionalnim koncertom proslavljenog crnogorskog pijaniste, Novljanina Borisa Kraljevića, ujedno i umjetničkog direktora festivala.

Djela Bele Bartoka, rumunske narodne igre i klavirski kvintet u C-duru, te gudačke dionice izvešće članovi internacionalnog ansambla ,,Ars Longa“ violinisti Nikola Pančić i Mladen Drenić, violista Alberto Kastiljo i violončelista Filip Tomić.

Umjetniči direktor manifestacije, pijanista Boris Kraljević i izvršni direktor Milan Stevanović, inicirali su akciju za kupovinu novog koncertnog klavira, neophodnog za dalji razvoj „Dana muzike“ i kulture u gradu pod Orjenom i donirali cjelokupne honorare za nastup na koncertu, kao i umjetničko i organizaciono rukovođenje ovogodišnjim festivalom.

Odricanjem od cjelokupnog honorara i donacijom od 1.000 eura za nabavku novog instrumenta za hercegnovsku manifestaciju i grad Herceg Novi, podršku akciji je dala sopranistkinja Sung Hi Park iz Južne Koreje, a crnogorski umjetnici, violinista Vujadin Krivokapić, pijanisti Ana Mihaljević i Bojan Martinović, češki pijanista Ivo Kahanek, singapurski bariton Martin Ng, kao i flautistkinje iz Srbije Anđela Bratić i Marija Đurđević-Ilić podržali su ovu inicijativu doniranjem dijela honorara.

Pokrovitelji „ Dana muzike“ su opština Herceg Novi, Ministarstvo kulture, sponzor Hunguest Hotel Sun Resort, a producent JUK Herceg fest.

Send this to a friend