Kultura uz poštovanje svih mjera za zaštitu građana

KotorArt Don Brankovi dani muzike nastavljaju sa novim programima

KotorArt Don Brankovi dani muzike ovog vikenda nastavljaju sa novim programima, uz najstrože poštovanje svih mjera za zaštitu građana.

U petak, 7. avgusta u Crkvi sv. Duha sa početkom u 21.30h nastupa Duo Classico koji čine violinistkinja Dina Desančić i akordeonista Safet Drljan. Ovo dvoje umjetnika 2013. godine su osnovali Duo Classico sa kojim uspješno koncertiraju, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Karakteriše ih jedinstveni, urbani aranžmanski pristup, kako u klasičnoj, tako i u popularnoj muzici, zbog čega su među publikom prepoznati kao pravo osvježenje na crnogorskoj umjetničkoj sceni.

Vikend je tradicionalno rezervisan za džez zvuke, a ove sedmice nastupa Enes Tahirović trio. Okupljeni oko mladog džez pijaniste Enesa Tahirovića, dio ovog sastava su i gitarista Šule Jovović i bubnjar Martin Đorđević, i nastupiće u nedjelju, 9. avgusta, na Pjaci od Kina, sa početkom u 22h.

U ponedjeljak, 10. avgusta, na Pjaci od Kina sa početkom u 20h, održaće se prethodno najavljena konferencija sa nazivom Festivali u doba krize na kojoj će govoriti direktorke i direktori nekoliko festivala iz različitih gradova Crne Gore i regiona, Ksenija Popović (Barski ljetopis, Bar), Ana Vukotić (Fiat, Podgorica), Ivan Radojičić (Festival uličnih svirača, Nikšić), Zoran Rakočević (Korifej, Kolašin), kao i Dora Ruždjak Podloski, direktorka Dubrovačkih ljetnjih igara.

Na konferenciji će govoriti i predstavnica Ministarstva kulture, Dragica Milić, kao i državni sekretar Ministarstva za održivi razvoj i turizam, Damir Davidović. Domaćin i moderator ove konferencije biće direktor KotorArt Don Brankovih dana muzike, pijanista Ratimir Martinović. Učesnici konferencije izložiće svoje gledište o temi i ovogodišnjim planovima, u odnosu na okolnosti epidemije nakon čega bi uslijedila debata na temu pozicije, uticaja, značaja, mjesta i smisla festivala u kriznim vremenima.

Detalji programa i ostale važne informacije mogu se naći na web stranici Festivala www.kotorart.me kao i na profilima KotorArta na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Svi programi će se održati pred ograničenim brojem publike, poštujući mjere NKT-a i Instituta za javno zdravlje. Programi se prenose direktno putem interneta, na YouTube stranici KotorArta, kao i na kotorskoj Pjaci od Kina.

Send this to a friend