Kultura

Nagrade festivala Cest is d’best za Podgoricu i Leposavić

Likovni dio Festivala ulične umjetnosti i kulture Cest is d’ Best koji će biti održan u Zagrebu od 30. maja do 5. juna, već je dodijelio nagrade za umjetničke zastavice. Prva je pripala Mirsadu Koljenoviću iz Podgorice, druga Slavki Pavić iz Zagreba, a treća slikaru iz Leposavića Zvonku Pavličiću.

Na Festivalu umjetničkih zastavica pod naslovom Svjetlost svijetu – hommage Nikoli Tesli učestvuje čak 180 umjetnika iz više zemalja svijeta. Osim tri nagrade, petočlani stručni žiri dodijelio je i dvije pohvale, kao posebna priznanja, Marijani Petrović Mikulić iz Siska i Ani Novoselac iz Zagreba, dok je za počasnog gosta na Festivalu izabrana Jadranka Fatur iz Zagreba.

Pavličić, koji je treću nagradu dobio za rad Homage Tesli, rađen u akrilik tehnici, dimenzija 100 x 50 cm, kaže za RTK2 da je zadovoljan nagradom, ali i iznenađen, pogotovo što je prošle godine na tom festivalu dobio pohvalu, kao posebno priznanje.

Na ovogodišnjem Festivalu biće izložena i vrlo zanimljiva umjetnička instalacija Teslina golubica koja svijetli u mraku i simboli;no ima veye sa Teslom Autor je akademski vajar Petar Popijač.

Festival Cest is d’ Best okupiće 500 muzičkih, likovnih i scenskih umetnika iz 21 zemlje, a koncept je inspirisan i posvećen Nikoli Tesli, povodom 75 godina od njegove smrti

Send this to a friend