Kultura

Predstavljen crnogorski projekat Čovjek – Uomo – Human

Kuratorka paviljona Crne Gore na 57. izdanju Bijenala savremene umjetnosti u Veneciji Žana Filipović učestvovala je juče na završnom sastanku upriličenom u direkciji ove značajne manifestacije.

Kako su obavijestili iz Centra savremene umjetnosti Crne Gore, sastanak je bio posvećen predstavljanju projekata 80 zemalja učesnica.

Filipović je govorila o projektu „Čovjek Uomo Human”, kojim će Ivana Radovanović i Adin Rastoder predstaviti našu zemlju na ovoj prestižnoj smotri savremene umjetnosti. Govoreći o projektu, Filipović je, između ostalog, istakla da koncept rada naših umjetnika u potpunosti korespondira sa ovogodišnjom temom Bijenala „Viva Arte Viva“, koju je osmislila umjetnička direktorka Bijenala Kristin Masel.

Filipović je pozvala kolege da prisustvuju otvaranju i posjete Paviljon Crne Gore, koja se peti put od obnove nezavisnosti predstavlja na Bijenalu umjetnosti u Veneciji. Sastanak su vodili predsjednik Venecijanskog bijenala Paolo Barata i umjetnička direktorka ovogodišnjeg izdanja Kristin Masel.

Ministarstvo kulture pokrovitelj je crnogorskog učešća na Venecijanskom bijenalu ove godine, a Centar savremene umjetnosti je organizator i izvršni producent. Bijenale savremene umjetnosti u Veneciji biće održano od 13. maja do 26. novembra.

Send this to a friend