Kultura Otvaranje festivala premijerom prve interaktivne opere u Crnoj Gori

Večeras počinje Operosa Montenegro Opera Festival 2019.

Večeras od 21h u Dvorani Park u Herceg Novom biće održana prva imersivna opera u Crnoj Gori – opera Be My Superstar u saradnji Operose i producenta LOD muzičkog teatra iz Belgije.

Operosa i LOD tim rade već danima na ovoj operi kako bi sve bilo spremno za veliku premijeru u Herceg Novom. Preko 20 tinejdžera iz Herceg Novog biće uključeno u radnju opere kroz dvije radionice, večeras i sjutra kada će opera biti reprizirana na istoj lokaciji i u isto vrijeme.

Veče reprize opere biće slobodno za sve mlađe od 18 godina.

Treći dan festivala rezervisan je za Veče kamerne muzike na Forte Mare tvrđavi kada će biti izvedene neke od najljepših arija Vivaldija, Rosinija, Bizea kao i neke od najljepših pjesama domaćih poetičara komponovanih od strane mladog kompozitora Juga Markovića.

Operosa Montenegro Opera Festival 2019. Završiće se performansom Mendelsonovog djela San Ljetnje Noći na Kanli Kuli sa početkom u 21h. Ulaz za mlađe od 18 godina je takođe slobodan posljednjeg dana festivala.

Prvi put ove godine, OMOF ima čast da na listi partnera i podrške festivala uvrsti UNDP. U okviru projekta “Niskokarbonski turizam” Operosa ponosno doprinosi ugledu Crne Gore kao novoj zelenoj i karbonski neutralnoj turističkoj destinaciji u srcu Evrope. Dokaz tome može posvjedočiti činjenica da je Operosa jedan od rijetkih velikih festivala koji minimalno koristi resurse štetne po okolinu i prirodno okruženje kao što je ugljen dioksid.

Ulaznice za festival mogu se kupiti na Tobacco S Press trafikama širom Crne Gore kao i online.

Send this to a friend